fbq
HaastatteluTuore TTK-kisaaja Katariina Kaitue oli 1980-luvulla Aira Samulinin tanssikoulussa – hauska kommentti tanssitaidosta
Tuore TTK-kisaaja Katariina Kaitue oli 1980-luvulla Aira Samulinin tanssikoulussa – hauska kommentti tanssitaidosta

Syksyn 2022 Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailijat julkistettiin Maikkarin pressitilaisuudessa torstaina 4.8. Yksi kisaajista on monista tv- ja leffarooleista tuttu Katariina Kaitue.

Kaitue on haaveillut pitkään pääsevänsä tanssitunneille, sillä hän rakastaa tanssimista. 1980-luvulla hän oli mukana Aira Samulinin luotsaamassa tanssikoulu Rytmikkäissä, jossa hän oli omien sanojensa mukaan ”paskin tanssija, mutta hyvä esiintyjä”.

Lue myös: Tässä ovat uudet Tanssii tähtien kanssa -tähtioppilaat! Mukana Joel Harkimo, Evelina ja Alma Hätönen

Katson haastattelussa Kaitue kertoo tanssiharrastuksen jääneen sen jälkeen, kun hän pääsi Teatterikorkeakouluun. 

– Olen vuosikymmeniä toivonut, että saisin jonkun lähtemään kanssani paritanssitunnille, mutta kukaan ei ole lähtenyt, Kaitue harmittelee. 

Katariina Kaitue
Katariina Kaitueen tanssiopettaja on viime kaudella Krista Siegfridsin kanssa toiseksi tullut Anssi Heikkilä.

Kaitueen ei tarvinnut pahemmin miettiä TTK-ohjelmaan osallistumista. Ainoastaan aikatauluasiat oli selvitettävä, sillä hän on samaan aikaan kiinnityksellä Suomen Kansallisteatterissa. Hän haluaa voida antaa tarpeeksi aikaa ja energiaa tanssitreeneille. 

Pitkän linjan näyttelijällä heittäytyminen ja taiteellinen ymmärrys ovat epäilemättä kohdallaan, mutta miten on kilpailuhenkisyyden laita?

– Oi mä olen kilpailuhenkinen! Kaitue huudahtaa. 

– Mutta se kilpailu ei ole ketään toista kohtaan, vaan siinä, miten pitkälle itse pääsee, kuinka pitkälle voi kehittyä, hän lisää. 

Lue myös: TTK herättää Maaret Kalliossa kauhua – näin psykoterapeutti aikoo selvitä kisassa: ”Jos tihrustan kyyneltä, niin sitten se on niin”

Kaitue ja Heikkilä

Tanssilajeista quickstep on Kaitueelle käsittämätön. Hän ei ymmärrä, miten tanssijat voivat vilistää niin nopeasti pitkin parkettia. Sen Kaitue haluaisi oppia. Lisäksi tango ja valssi kiinnostavat häntä. Tai oikeastaan häntä kiinnostavat kaikki tanssilajit.

– Jokainen tanssi on uusi matka ja hyppy johonkin, niin tässä toivottavasti tulee mahdollisimman monta, Kaitue sanoo. 

Lue myös: Näin Alma Hätönen kommentoi tanssitaustaansa: "Jos kavereiden kanssa lähdetään bailaamaan..."

Kaitue on seurannut TTK:n aikaisempia kausia aktiivisesti. Hän suunnittelee kysyvänsä ohjelmassa aikaisemmin mukana olleelta kollegaltaan Kristiina Haltulta vinkkejä kisassa menestymiseen. 

Tanssii tähtien kanssa alkaa MTV3:lla sunnuntaina 28. elokuuta. 

06.08.2022 16:15 | Teksti: Matti Tuomela | Kuvat: Atte Kajova, MTV

Seuraa meitä somessa