fbq
HaastatteluTTK herättää Maaret Kalliossa kauhua – näin psykoterapeutti aikoo selvitä kisassa: ”Jos tihrustan kyyneltä, niin sitten se on niin”
TTK herättää Maaret Kalliossa kauhua – näin psykoterapeutti aikoo selvitä kisassa: ”Jos tihrustan kyyneltä, niin sitten se on niin”

Syksyn 2022 Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailijat julkistettiin Maikkarin pressitilaisuudessa torstaina 4.8. Yksi kisaajista on Ensitreffit alttarilla -ohjelmastakin tuttu psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio

Kallio teki heti ensikättelyssä selväksi, ettei hänellä ole vähäisintäkään kokemusta tanssimisesta. Hän antoi etukäteen itselleen lempinimen ”Kanki” ja kuvaili mielenmaisemaansa kisan osalta ”kauheaksi”.

Lue myös: Tässä ovat uudet Tanssii tähtien kanssa -tähtioppilaat! Mukana Joel Harkimo, Evelina ja Alma Hätönen

Katson haastattelussa Kallio sanoo lähtevänsä liikkeelle täysin puhtaalta pöydältä. Hän ei ole tanssinut aikaisemmin yhtään. Musiikkia ja liikuntaa hän on harrastanut toisistaan erillisinä: muun muassa juoksua ja pianonsoittoa. 

– En luota omiin taitoihini juurikaan, Kallio sanoo. 

Tanssii tähtien kanssa
Maaret Kallion tanssiopettaja on Sami Helenius. 

Kalliolla kuitenkin on vahva luotto hänen tanssiopettajansa Sami Heleniuksen taitoihin. Helenius kommentoi Kallion tanssikokemuksen puutetta sanomalla, että on hyvä lähteä nollasta liikkeelle, niin ei tarvitse opetella pois mistään vakiintuneista tavoista. Heleniuksen mukaan tanssitaitoa voi lähteä rakentamaan keskittymällä Kallion muihin vahvuuksiin, kuten musiikintajuun ja liikuntaan. 

Kallio ei miellä itseään kilpailuhenkiseksi. Voitettavana hänellä on lähinnä hänestä itsestään kumpuavat asiat: mitä hän uskaltaa tehdä ja mitä hän uskaltaa näyttää. 

– Olen kova jännittämään. Miten handlaan sen jännityksen, niin se on jännittävintä, Kallio sanoo.

Lue myös: Näin Alma Hätönen kommentoi tanssitaustaansa: "Jos kavereiden kanssa lähdetään bailaamaan..."

Yhden illan juttu
Maaret Kallio haastatteli tunnettuja miehiä Yhden illan juttu -sarjassa. 

TTK-ohjelmaan osallistuminen ei ollut Kalliolle itsestäänselvyys. Häntä on kysytty ohjelmaan mukaan useita kertoja, ja hänen vastauksensa on aina ollut ei. Kieltäytyminen on kuitenkin tapahtunut vähän pitkin hampain, sillä toisaalta Kallion on tehnyt mieli osallistua. Nyt hän päätti rohkaistua. 

Kallio on kesän aikana valmistautunut kisaan melko rennolla tavalla:

– Sami ei ollut kauhean vaikuttunut tästä, kun kerroin hänelle, mutta katsoin kesällä Dirty Dancing elokuvan. Sillä tavalla olen valmistautunut. 

Lue myös: Suosikkiopettaja jättää TTK:n - tässä on korvaaja

Ensitreffit alttarilla 2015
Ensitreffit alttarilla -asiantuntijat vuosimallia 2015. Kuvassa Maaret Kallion kanssa Kari Kanala ja Mikael Saarinen. 

Kallio uskoo tanssijana olevansa ihan oppimiskykyinen. Psykoterapeuttina hän on tehnyt paljon töitä kehon ja mielen yhteistyöhön liittyen. Hän uskoo saavansa kiinni ainakin siitä, mitä kehossa tapahtuu, mutta ulottuuko sama kyky tanssiin, jää nähtäväksi. 

Erilaisten tunteiden hyväksyminen vaikuttaisi kuuluvan Kallion vahvuuksiin myös. Esimerkiksi tuomareiden palaute ja siihen reagointi ei Kalliota etukäteen mietitytä.  

– Voi olla, että se herättää jotain harmia tai ihan mitä vaan. Se on ihan ok, en osaa yhtään pelätä sitä. Että sitten jos tihrustan kyyneltä, niin sitten se on niin. Ei se ole sen vakavampaa, Kallio pohtii.

– Totta kai tulee varmaan harmia ja epätoivoa ja ärsyyntymistä ja vaikka mitä, mutta sehän kuuluu asiaan tietenkin, kun tehdään jotain näin isoa ja jännittävää. 

Lue myös: Mihin Kia Lehmuskoski katosi Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta? Paljastaa nyt syyn

Tanssii tähtien kanssa alkaa MTV3:lla sunnuntaina 28.8.

04.08.2022 18:13 | Teksti: Matti Tuomela | Kuvat: Timo Korhonen, MTV, Nelonen Media

Seuraa meitä somessa