fbq
HaastatteluTangokuningatar Saija Tuupasella uusi ura tv-toimittajana: ”Aika tuntui kypsältä”
Tangokuningatar Saija Tuupasella uusi ura tv-toimittajana: ”Aika tuntui kypsältä”

Vuonna 2003 tangokuningattareksi kruunattu Saija Tuupanen on yksi suosituimpia iskelmätähtiä tanssilavoilla. Jos laulaja ehtisi, olisi keikkaa lähes joka päivälle.
Kuluneeseen kesään on mahtunut paitsi keikkailua, myös päärooli kesäteatterissa. Keväällä puolestaan hän mahdutti keikkakalenteriinsa myös AlfaTV:n Soiva postikortti -ohjelman kuvaukset. Ohjelma pyörähtää käyntiin 1.9.

Tv-juontajan pesti on Saijalle ensimmäinen laatuaan. Hän ei ole aiemmin ollut haastattelijan roolissa kameroiden edessä. Tilaisuus tarjoutui sen jälkeen, kun Saija juonsi Syksyn sävel -kilpailun voitettuaan Syksyn sävelet helmet -ohjelman yhdessä Mikael Konttisen kanssa. 

Timo Suomi (AlfaTV:n sisältöjohtaja) pyysi minua mukaan. He tykästyivät ilmeisesti tyyliini. Se oli mielenkiintoinen tarjous, sillä en ole koskaan aiemmin tehnyt tällaista, Saija sanoo. 

Lue myös: Saija Tuupanen vei Syksyn sävelen voiton - tuuletti villisti!

S

Saija ja Mikael ovat tehneet yhdessä esimerkiksi konsertteja, joten juontotyö yhdessä sujui jouhevasti. Mikael oli tukena ja turvana myös silloin, kun Saija oli ensimmäistä kertaa toimittajan roolissa.

 Tv-kameroiden edessä oleminen on Saijalle luontaista, mutta haastatteleminen ei niinkään. 

– Ensimmäinen kerta jännitti tosi paljon. Sitä mietti, että miten osaa pitää sen intensiteetin ja kuunnella tarkkaan, mitä toinen sanoo. Helpotti, kun meitä oli kuitenkin kaksi. 

Saija nautti roolistaan ohjelmassa, ja hän voisi kuvitella tekevänsä vastaavanlaista myös tulevaisuudessa. 

– Nyt aika tällaiseen tuntui kypsältä. En vielä kymmenen vuotta sitten olisi pystynyt tähän. 

Lue myös: Sami Hedberg ja Saija Tuupanen esittelevät ylellisen kesämökkinsä tv:ssä – myöntävät paikan olevan melkoinen työleiri: ”Jos rehellisiä ollaan…”

Myöskään tositelevisiota vastaan Saijalla ei ole mitään.

– En ole koskaan ajatellut edes sellaista mahdollisuutta, mutta jos pitäisi miettiä, en tiedä mikä ohjelma se voisi olla. Jos pitäisi esimerkiksi käärmeiden seassa uida, niin en pystyisi siihen ikinä. En sano kuitenkaan ei, Saija naurahtaa. 

Soiva postikortti -ohjelman kolmas kausi alkaa AlfaTV:llä torstaina 1.9. kello 21.00. 
 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
16.08.2022 16:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Matti Matikainen

Seuraa meitä somessa