fbq
HaastatteluSelviytyjissä luovuttanut Virpi Kätkä kertoo päätöksensä taustat: ”En vain pystynyt siihen”
Selviytyjissä luovuttanut Virpi Kätkä kertoo päätöksensä taustat: ”En vain pystynyt siihen”

Virpi Kätkä teki Selviytyjät Suomessa historiallisen peliliikkeen 27.11. nähdyssä jaksossa ja luovutti vapaaehtoisesti juuri ennen finaalia, jonne hän olisi päässyt, sillä pudotusuhan alla olivat ex-jääkiekkoilija Sami Helenius ja Salkkareista tuttu näyttelijä Julia Korpinen. Kolmas finaaliin päässyt on radiotoimittaja Tommi Manninen, jolla oli koskemattomuusriipus.

Virpi naurahtaa, ettei ole täysin varma itsekään, mitkä kaikki syyt vaikuttivat hänen lähtöpäätökseensä. 

– Ihmettelen vähän itsekin, mitä siinä tapahtui, kun formaattiin kuuluu, ettei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin voitto. Se on jotenkin selittämätön juttu, hän kuvailee. 

Yksi iso syy oli se, ettei Virpi kokenut ansaitsevansa finaalipaikkaa, sillä häneltä olivat kisat menneet huonosti. 

– Olisin vienyt Samilta tai Julialta jatkopaikan, ja minun mielestäni se ei olisi ollut reilua. He pärjäsivät kisoissa paremmin, ja lisäksi he taitoivat sosiaalisen pelin. Heillä, kuten myös Tommilla, oli kaikki, mitä selviytyjältä vaaditaan. Kuitenkin palkintona on iso rahasumma, niin se pitää mielestäni mennä oikeudenmukaisesti. Finaalitehtävä olisi minun kohdallani mennyt räpiköimiseksi, Virpi arvelee.

Lue myös: Selviytyjät Suomen semifinaalijaksossa shokkikäänne – kilpailija luovutti vapaaehtoisesti!

selviytyjät

Virpi ei myöskään olisi halunnut äänestää hänelle läheisiksi tulleita kilpakumppaneita Samia ja Juliaa. 

– En vain pystynyt siihen. Kun Tommi sai koskemattomuuden, niin en voinut äänestää heitä, jotka olivat minun tuki ja turva. Tommia olisin voinut äänestää, koska minulla oli Tommin ja Helmerin kanssa löysempi liitto.

– Kaikki ovat ammattilaisia ja kaikki sen ymmärtävät, että se on vain kova peliliike, jos äänestää jotakin vastaan, eikä kukaan olisi siitä suuttunut, mutta minulla kävi sama juttu kuin viime kerralla, Virpi viittaa vuoteen 2019, jolloin hän oli edellisen kerran mukana Selviytyjissä, eikä suostunut äänestämään lähintä liittolaistaan, tubettaja Miska Haakanaa, joka lopulta voittikin kisan.

Lue myös: Virpi Kätkän teatteriesitys meni läpi Selviytyjissä – kisojen ylivoimainen konkari savustettiin ulos

selviytyjät

Virpin ehdoton tavoitteensa oli pärjätä Selviytyjissä ainakin vähintään yhtä hyvin viime kaudella, jolloin hän sijoittui neljänneksi. Neljännelle sijalle hän ylsi nytkin. 

– En ollut suunnitellut, että lähden vapaaehtoisesti. Olin ajatellut, että pärjäisin peleissä, koska minulla on paljon parempi kunto nyt kuin neljä vuotta sitten, mutta kisat menivät penkin alle. Mutta ei minua ole kaduttanut yhtään jälkeenpäin. Ehkä tämä on nyt minun osalta nähty tämä homma, että ei siitä tule mitään, Virpi sanoo ja nauraa. 

Lue myös: Tätä et näe tv:ssä – Virpi Kätkä paljastaa, miten Selviytyjät-saarella vietettiin aikaa kameroiden sammuttua

Selviytyjät Suomi Nelosella ja Ruudussa sunnuntaisin. 
 

27.11.2022 21:05 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: Nelonen

Seuraa meitä somessa