fbq
HaastatteluLaura Voutilainen Salatut elämät -sarjaan – hämmästyi tuotantoyhtiön erikoista pyyntöä
Laura Voutilainen Salatut elämät -sarjaan – hämmästyi tuotantoyhtiön erikoista pyyntöä

Laura Voutilainen nähdään ensimmäisen kerran ruudussa 23.11.

Katson haastattelussa Voutilainen ei voi vielä paljastaa paljoakaan salamyhkäisen hahmonsa taustasta tai siitä, kuka hahmon on palkannut tappamaan ja kenet.

– Käyn murhaamassa, hoidan homman ja poistun paikalta, Voutilainen sanoo ja nauraa.

Lue myös: Iikka Forss Salatut elämät -sarjaan – alamaailman ammattilainen saapuu Pihlajakadulle

Voutilainen ei ole pahemmin seurannut Salkkareita, sillä hän pääsee harvoin television ääreen siihen aikaan. Aikoinaan hän katsoi sarjaa silloin tällöin, kun hänen ystävänsä Anu Palevaara oli mukana. Palevaara esitti sarjassa Jenni Vainiota. 

Voutilaisen mielestä Salatut elämät on tärkeä osa suomalaista viihdekulttuuria. Hänestä on hienoa, että sarjassa on vuosien mittaan käsitelty myös päivänpolttavia aiheita.

Palkkatappajan rooli napsahti Voutilaiselle tuotantoyhtiön pyynnöstä. Hän ehti ihmetellä, miksi hänet halutaan tällaiseen rooliin. Tuotantoyhtiöstä selvennettiin, että he etsivät palkkatappajaksi coolia tyyppiä.

– Vastasin, että okei, kaivan coolin tyypin esiin, Voutilainen sanoo

– Se oli niin pähkähullu idea, että en voinut olla sanomatta joo.

Lue myös: Antti Reini Salatut elämät -sarjaan: "Kiinnostaa puhtaasti ammatillisessa mielessä"

Monesti Salattujen elämien kohdalla puhutaan tuotannon jouhevuudesta, mutta Voutilainen yllättyi pikemminkin siitä, ettei sarjaa tehdä ihan liukuhihnalta.

– Kaikki kuvat tehdään pieteetillä ja rauhassa. Tarkistetaan klaffivirheet ja katsotaan auringonsuunnat ja pilvet ja kaikki mahdolliset, Voutilainen luettelee.

– Ei ole ainakaan kiireen tuntua.

Voutilainen on aikaisemmin vieraillut esimerkiksi Syke-sarjassa. Siinä hän esitti muusikkoa, jolta vakava sairaus oli vienyt soittotaidon. Roolissa hänen piti itkeä ja olla peloissaan, joten se erosi hyvin paljon Salkkarit-roolista.

Kaikenlaiset roolit niin teatterissa kuin kamerankin edessä kiinnostavat Voutilaista, kunhan pääsee pois mukavuusalueeltaan.

Lue myös: Salattujen elämien vastaava tuottaja Marko Äijö paljastaa sarjan uuden tapahtumapaikan: ”Ovi käy jatkossakin ja nimenomaan sisäänpäin”

Marraskuun alussa käynnistyi Voutilaisen kauan odotettu konserttikiertue. Lisäksi hän julkaisee syksyllä uuden singlen.   

Salatut elämät MTV Katsomossa ja maanantaista perjantaihin klo 19.30 MTV3-kanavalla. 

16.11.2022 05:00 | Teksti: Matti Tuomela | Kuvat: Timo Korhonen

Seuraa meitä somessa