fbq
HaastatteluKikka!-elokuvan teossa mukana myös Kikan tytär – ex-mies kieltäytyi
Kikka!-elokuvan teossa mukana myös Kikan tytär – ex-mies kieltäytyi

Laulaja Kikka (Kirsi Sirén) nousi rytinällä julkisuuteen 80-luvun lopussa hittikappaleillaan ja sensuellilla tyylillään. 12.10. laulajasta ilmestyy Anna Paavilaisen ohjaama Kikka!-elokuva, joka keskittyy hänen uraansa, mutta myös yksityiselämään. 

Elokuvaa varten tekijät haastattelivat ihmisiä Kikan uran varrelta, kuten Pia Temisevää, joka oli laulajan paras ystävä ja manageri ennen kuin myöhemmässä vaiheessa heidän ystävyytensä koki särön. 

Lue myös: Kikka!-elokuvan näyttelijät julki: Sara Melleri pääosassa, Aku Hirviniemi näyttelee Ile Vainiota!

K
Kikka menehtyi 41-vuotiaana.

Elokuvassa Kikan ystävän roolia näyttelee Elena Leeve, jonka roolihahmon nimi on Paula. 

Myös Kikan perheeseen oltiin aktiivisesti yhteydessä elokuvan tekovaiheessa. Kikan ex-mies ei halunnut antaa haastattelua, koska ei ole muutoinkaan esiintynyt koskaan julkisuudessa.

Tytär oli sen sijaan aktiivisesti elokuvan teossa mukana. 

– Saatuani roolin keskityin itse vahvasti käsikirjoitukseen, enkä tavannut Kikan työkavereita ja läheisiä, paitsi hänen tyttärensä, joka tuli vierailemaan myös kuvauksissa, Kikkaa näyttelevä Sara Melleri kertoo. 

Melleri korostaa, että vaikka kyseessä on Kikan tarina, ei kaikki elokuvassa ole 100-prosenttisesti totta, eikä se ole faktapohjainen elämäkertaelokuva saatikka dokumentti. 

– Tämä on meidän oma intiimi tarina Kikka-nimisestä henkilöstä. Osa tapahtumista tietenkin pohjaa johonkin, mutta siellä on myös asioita, jotka eivät ole oikeasti tapahtuneet. Se on hyvä muistaa. 

Lue myös: Kikkaa näyttelevä Sara Melleri ihmettelee tuomitsevaa suhtautumista: ”Käsitykset sen ajan naiseudesta ja avoimesta seksuaalisuudesta ovat pinttyneitä”

Kikka! elokuvateattereissa 12.10. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
02.10.2022 10:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Janne Kuokkanen

Seuraa meitä somessa