fbq
HaastatteluEnsimmäisenä suomalaisena Kauniissa ja rohkeissa näyttelevä Mia Ehrnrooth törmäsi amerikkalaisella tv-studiolla kulttuurieroihin – joutui oppimaan kantapään kautta
Ensimmäisenä suomalaisena Kauniissa ja rohkeissa näyttelevä Mia Ehrnrooth törmäsi amerikkalaisella tv-studiolla kulttuurieroihin – joutui oppimaan kantapään kautta

Alkuvuodesta 2023 MTV3-kanavalla nähdään historiallinen hetki, kun suomalaisnäyttelijä, Salkkareiden Cindynä tunnettu Mia Ehrnrooth, 35, nähdään yhdysvaltalaissarja Kauniissa ja Rohkeissa.  Mian tähdittämä jakso nähdään Suomessa alkutalvesta 2023. 

Rooli maailman suosituimmassa saippuasarjassa poiki, kun Mia oli viime keväänä kuvauspaikkavierailulla Los Angelesissa. Tuottajat olivat tuolloin huikanneet kuin ohimennen, josko Mian pitäisi tehdä rooli Kaunareissa.

Lue lisää: Mia Ehrnrooth ensimmäisenä suomalaisena Kauniissa ja rohkeissa – näin hänet bongattiin rooliin

Mialle ei ole vieläkään selvinnyt, oliko tuottajien keväinen heitto tarkoitettu todeksi vai ainoastaan amerikkalaiseksi small talkiksi. Yhtä kaikki Suomen päässä tempaistiin oitis härkää sarvista, ja Mia junailtiin mukaan maailman suosituimpaan saippuasarjaan.

Siinä missä Salkkareita kuvataan keskellä Helsingin Konalan karua teollisuusaluetta, The Bold and the Beautiful purkitetaan televisiojätti CBS:n Television Cityssä. 

– Ne ovat aivan valtavat studiot. Sekin ero toki oli, ettei heillä ole siellä syyssateita vaan aurinkoa ja palmuja, mutta pitkälti samaa show’ta sielläkin tehdään. Heillä on vain eri kieli, kaikki on vähän isompaa ja siellä on enemmän jengiä töissä, Mia vertailee.

T
Salkkareista tuttu Mia Ehrnrooth, 35, esittää Kauniissa ja rohkeissa Alyssa-nimistä roolihahmoa. Kyseinen jakso nähdään USA:ssa jo syyskuun lopulla ja Suomessa alkuvuodesta 2023.

 
Sinisilmäisenä lounaalle 

Suurin kontrasti ei kuitenkaan syntynyt niinkään puitteista vaan kulttuurieroista. Mia oppi sen kantapään kautta kysellessään jenkkikollegoitaan lounaalle. 

– Kun suomalainen sanoo, että mennään lounaalle, niin sitten mennään lounaalle. Amerikkalaiselle se on vain tapa sanoa, että onpas kaunis sää tänään. Sitten he ihmettelevät, kun innokas suomalainen kyselee jo viidettä kertaa lounasseuraksi, Mia nauraa. 

– Mutta minusta tuntuu, että sellainen sinisilmäinen ja suomalaisen vakava suhtautuminen asioihin oli vain hyvä juttu. Kävin aina lounaalla hyvän porukan kanssa, ja pääsin samalla tutustumaan suureen joukkoon paikallisia tekijöitä.

Lue lisää Mian Kauniit ja rohkeat -seikkailusta uusimmasta Katsosta!

Kauniit ja rohkeat MTV3-kanavalla.
 

24.09.2022 10:15 | Teksti: Eetu Ampuja | Kuvat: Kai Joronen

Seuraa meitä somessa