fbq
HaastatteluAntero Mertaranta paljastaa Leijonien ikimuistoisimman MM-kullan: ”Suomalaisen urheiluhistorian kovin suoritus”
Antero Mertaranta paljastaa Leijonien ikimuistoisimman MM-kullan: ”Suomalaisen urheiluhistorian kovin suoritus”

Antero Mertaranta on selostanut kaikki Leijonien MM-finaalit, joissa joukkue on voittanut maailmanmestaruuden. Nyt hän kertoo suosikkinsa.

Tänään selviää, pelaako Leijonat mitaleista, kun joukkue kohtaa puolivälierässä Slovakian kello 20.20 alkaen. Ottelun voittaja menee välieriin, häviäjä lähtee taas kotimatkalle.

Jääkiekon MM-kisoja vuodesta 1995 lähtien selostanut Antero Mertaranta paljasti Katsolle, mikä on hänelle ikimuistoisin Leijonien voittama MM-kulta.

Se ei ole ensimmäinen maailmanmestaruus vuodelta 1995, eikä edes toinen MM-kulta vuonna 2011. Molemmissa finaaleissa Leijonat päihitti Ruotsin.

Ikimuistoisin MM-kulta hänelle on kolmen vuoden takaa Bratislavasta, Slovakiasta 2019, kun Leijonat voitti finaalissa Kanadan maalein 3─1.
─ Se on odotuksiin nähden suomalaisen urheiluhistorian kovin suoritus, jonka joukkue on tehnyt. Väheksymättä yhtään muiden joukkueiden suorituksia, Mertaranta hehkuttaa.

Lue myös: Antero Mertaranta Venäjän sulkemisesta ulos jääkiekon MM-kisoista: ”Voi pysyä poissa vaikka kuinka monta vuotta”

mm-kulta 19

Päävalmentaja Jukka Jalosen valmentamassa joukkueessa oli vain kaksi NHL-pelaajaa. Loput pelaajat tulivat kotimaan Liigasta, Ruotsin ja Sveitsin liigoista, AHL:stä sekä KHL:stä. Mertarannan mukaan Leijonien joukkue lytättiin heti suomalaismedioissa.

Ruotsilla oli MM-kisoissa peräti 21 NHL-pelaajan joukkue, mutta niin vain Leijonat päihitti länsinaapurimme jatkoajalla Sakari Mannisen 5─4-maalilla. Välierässä Leijonat kukisti NHL-tähtiä pursuavan Venäjän Marko Anttilan 1─0-maalilla. Leijonien suoritus on Mertarannan mielestä vailla vertaansa.

Manninen voittomaali

─ Sen ylittäminen on käytännössä niin kova tehtävä, että en ihan äkkiä pysty keksimään, milloin ja miten sen pystyy tekemään.

Leijonat oli viime vuonnakin MM-finaalissa Latviassa, mutta hävisi maailmanmestaruuden Kanadalle jatkoerässä lukemin 2─3.

Viime helmikuussa Leijonat voitti puolestaan historiansa ensimmäisen olympiakullan. Kotikisoissa Leijonat ei ole voittanut vielä MM-kultaa.

Jääkiekon MM: Puolivälierä Suomi ─ Slovakia MTV3 ja C More klo 20.15.

Lue myös: C Moren kiekkoasiantuntijat harvinaisen yksimielisiä: Suomi voittaa MM-kotikisoissa kultaa!

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä!

Artikkeliin liittyvät aiheet:
26.05.2022 11:15 | Teksti: Pekka Luokkala | Kuvat: All Over Press, MTV

Seuraa meitä somessa