fbq
HaastatteluAnne Kukkohovi kertoo, mihin Koko Suomi leipoo -ohjelman ylijääneet kakut ja pullat päätyvät
Anne Kukkohovi kertoo, mihin Koko Suomi leipoo -ohjelman ylijääneet kakut ja pullat päätyvät

Anne Kukkohovi juontaa Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksatta kautta, joka starttaa MTV3-kanavalla syyskuun 14. päivä.

Ohjelmassa innokkaat kotileipurit kilpailevat näyttävillä tuotoksilla Suomen parhaan kotileipurin tittelistä. Jokaisessa jaksossa kukin kilpailija leipoo tehtävänannon mukaisia herkkuja, joita tuomarit Toni Rantala ja Markus Hurskainen arvioivat. 

Tuomarit selviävät yleensä tehtävästään yhdellä tai kahdella lusikallisella tai parilla pikku puraisulla. Minne siis kaikki ylimääräinen kakku ja pulla päätyy?

Lue myös: Anne Kukkohoville sattui haaveri Atlantin yli -ohjelmassa – muut miehistön jäsenet huolestuivat: "Hän tuli pää edellä"

Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo -tiimi vasemmalta oikealle: Markus Hurskainen, Anne Kukkohovi ja Toni Rantala.

Anne Kukkohovin mukaan ohjelmassa ylijääneet leipomukset päätyvät tuotantotiimin sekä myös hänen vatsaansa. Kun ohjaaja sanoo korvanappiin, että kuvaukset ovat ohi, Kukkohovi tarttuu heti tilaisuuteen.

Ohjelman alkuaikoina ylijääneisiin antimiin tartuttiin hanakammin, mutta nyt meininki on muuttunut aiempaa kohteliaammaksi. Kukkohovi sanoo silti pitävänsä huolen siitä, että ainakin hän saa kuvauksissa kakkua ja pullaa.

Lue myös: Anne Kukkohovista nähdään toisenlainen puoli tv:ssä – pelkäsi erityisesti oksentamista

Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo -ohjelman tiimi poseerasi viime kaudella herkkujen äärellä. 

Kukkohovi ei asetu tuomareiden arviointien kanssa poikkiteloin. Jos kisa on ollut oikein tasainen, hän saattaa joskus miettiä, millä perusteella tuomarit valintansa tekivät. Kukkohovi ei kuitenkaan halua etukäteen tietää, kuka ohjelmasta putoaa, jotta pudotustilanne on aidompi myös hänelle itselleen.

Koko Suomi leipoo -ohjelma kuvataan noin kolmessa viikossa. Kukkohovi sanoo jännittävänsä kilpailijoiden puolesta etenkin säätä. Esimerkiksi kuuma ja kostea ilma vaikuttaa paljon siihen, vatkautuuko jokin asia oikein.  

Anne Kukkohovi
1990-luvulla mallina toiminut Anne Kukkohovi antoi Katsolle haastattelun Maikkarin mediatilaisuudessa.

Kukkohovi ei ole julkisuudessa esiintynyt itse minään kodin hengettärenä. Osittain kyse on vitsistä, jota hän ylläpitää. Tosiasiassa hän on oppinut Koko Suomi leipoo -ohjelmaa tehdessään valtavasti ainakin leipomisen perusasioita. 

– Haluan pitää sen kilpailijoille tosi kivana, eli en ole päälle päsmäröimässä siinä, Kukkohovi sanoo. 

Kukkohovin suosikkileivonnainen on voisilmäpulla, jossa voita ja sokeria on enemmän kuin pullaa. Toinen hänen suosikeistaan on Brita-kakku. 

Lue myös: Hän on Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja – kilpailun rankkuus yllätti

Koko Suomi leipoo alkaa MTV3-kanavalla keskiviikkona 14. syyskuuta kello 21.00. 
 

16.08.2022 13:15 | Teksti: Matti Tuomela | Kuvat: Timo Korhonen, Miira Ojanen /MTV

Seuraa meitä somessa