fbq
ElokuvatUkkosen jumalan paluu –  kaksi Thoria uudessa Thor-leffassa
Ukkosen jumalan paluu – kaksi Thoria uudessa Thor-leffassa

Uusin ukkosenjumalasta kertova elokuva Thor: Love and Thunder saa ensi-iltansa keskiviikkona 6. heinäkuuta.

Thor (Chris Hemsworth) etsii sisäistä rauhaa. Eläkepäivät päättyvät tylysti, kun paikalle saapuu kosminen tappaja Gorr the God Butcher (Christian Bale), joka haluaa teurastaa kaikki jumalat. Thor käy taisteluun ja värvää avukseen Valkyrien (Tessa Thompson) ja Korgin (Taika Waititi). Apuna on myös Thorin ex-tyttöystävä Jane (Natalie Portman), joka osaa Thorin suureksi hämmästykseksi käyttää hänen taikavasaraansa Mjölniriä Mighty Thorin hahmossa.

Heidän täytyy pysäyttää Gorr ennen kuin on liian myöhäistä.

Ukkosenjumalan ensimmäinen elokuva oli Thor (2011). Siinä Odin (Anthony Hopkins) karkottaa sodanhaluisen poikansa Asgardista Maahan. Thor saa voimansa takaisin ja palaa Asgardiin kohtaamaan ilkeän veljensä Lokin (Tom Hiddleston). Loki katoaa, mutta Asgard on turvassa.

Avengersissa Loki haluaa valloittaa Maan, mutta Kostajat kukistavat hänet. Thor: The Dark Worldissa Pimeähaltia Malekith (Christopher Eccleston) yrittää tuhota maailmankaikkeuden Aetherin avulla. Thor kukistaa Malekithin ja pelastaa maailmankaikkeuden. Thor menettää kaiken, mutta ei luovuta. 

Avengers: Age of Ultronissa mekaaninen tekoäly Ultron (James Spader) haluaa tuhota koko ihmiskunnan. Ultron kukistetaan, ja maailma on pelastettu. Thor:Ragnarökissa Thorin sisko Hela (Cate Blanchett) on tullut Odinin kuoltua takaisin perimään valtaistuimensa. Hela on niin vahva, että Thor joutuu turvautumaan tulidemoni Surturin (Clancy Brown) apuun, joka tuhoaa sekä Helan että koko Asgardin.

Lue myös: Mitä jos oma lapsi paljastuisi kouluampujaksi? Palkittu sarja kertoo tragedian perheen näkökulmasta

t
Avengers: Age of Ultrion ilmestyi vuonna 2015. ​​

Avengers: Infinity Warissa hullu titaani Thanos (Josh Brolin) haluaa tuhota puolet maailmankaikkeudesta Ikuisuuden rautahanskan avulla. Thorilla on tilaisuus tappaa Thanos, mutta hän epäonnistuu. Thanos napsauttaa sormiaan ja hänen suunnitelmansa onnistuu.

Avengers: Endgamessa Thor on masentunut ja ylipainoinen. Hän piristyy, kun Kostajilla on mahdollisuus perua Infinity Warin tapahtumat aikamatkustuksen avulla.

Kostajat saavat menettämänsä ystävät takaisin, ja Iron Man (Robet Downey Jr.) tuhoaa Thanoksen ja pelastaa maailman uhraamalla itsensä.

Thor -ja Avengers -elokuvat sekä Loki-sarja on katsottavissa Disney Plussassa.

25.06.2022 20:15 | Teksti: Pekka Luokkala | Kuvat: Marvel Studio

Seuraa meitä somessa