fbq
ElokuvatTom Hanks ei ollut ikinä kuullutkaan eversti Tom Parkerista: ”Kun näin hänestä kuvan, meinasin pyörtyä!”
Tom Hanks ei ollut ikinä kuullutkaan eversti Tom Parkerista: ”Kun näin hänestä kuvan, meinasin pyörtyä!”

Elvis-elokuvan lehdistötilaisuuteen Cannesin elokuvajuhlilla saapunut Tom Hanks, 65, muistelee eloisasti ensitapaamistaan ohjaaja Baz Luhrmannin kanssa.

– Agenttini kertoi minulle, että Baz Luhrmann haluaisi keskustella kanssani Elviksestä. Pidin ajatusta älyttömänä, kunnes selvisi, että kyseessä olikin eversti Tom Parkerin rooli. En ollut koskaan edes kuullut hänestä, enkä tiennyt, miltä hän näyttää tai kuulostaa. Kun Baz näytti hänestä kuvan, meinasin pyörtyä!

– Luulin, että hän olisi pitkä ja komea kaveri, mutta hän paljastuikin paksuksi ja irvokkaaksi karnevaalitontuksi, jolle pikkulapsen kolikoiden vieminen tuotti yhtä paljon tyydytystä kuin rikkaan kasinon kiskonta, Hanks muotoilee ja herättää salissa naurunremakan.

Lue lisää: Näyttelijä Austin Butler ei tyytynyt vain imitoimaan Elvis Presleytä: "Halusin löytää Elviksen sielun"

Vakavoiduttuaan Hanks toteaa, ettei Elvistä olisi olemassa samalla tavalla ilman Parkeria.

– Eikä Parkeria olisi ollut ilman Elvistä. Heidän suhteensa oli äärimmäisen symbioottinen.

Elvis Austin Butler

Rakastettava lurjus

Hanks on kaksinkertainen Oscar-voittaja, joka tunnetaan pääosin mukavien ja suoraselkäisten hahmojen esittäjänä. Elvistä parasiittimaisesti kupannutta Tom Parkeria voikin pitää yhtenä Hanksin uran harvoista pahiksista.

– En ole ollut ikinä kiinnostunut yksipuolisesta pahuudesta, kuten vaikkapa Bond-konnien esittämisestä. Tom Parker oli monien hänet tunteneiden mukaan rakastettava tyyppi, vaikka olikin samaan aikaan häikäilemätön lurjus. Hän näki Elviksessä mahdollisuuden jalostaa ainutlaatuisesta yksilöstä valtava kulttuurinen voima. Kun hän näki Elviksen esiintyvän ensi kertaa, hän kiinnitti huomiota yleisön reaktioon ja ymmärsi, että kyseessä on kielletty hedelmä. Ja kuten tiedämme, kaikki kielletty on erittäin himoittua ja tuottoisaa.

Hanks kertoo tutkineensa hahmon taustaa jonkin verran ennen kuvauksia.

– Hänen aiemmasta elämästään Hollannissa liikkuu paljon villejä tarinoita. Luulen, että hän pakeni jotain lähtiessään Yhdysvaltoihin, oli kyseessä sitten liian pieniksi käyneet piirit tai huoli omasta tulevaisuudesta. Ja kukapa meistä ei tarttuisi tilaisuuteen lyödä rahoiksi, kun tilaisuus koittaa. Näinhän me teemme Amerikassa! Hanks julistaa naurua herättäen.

01.07.2022 13:15 | Teksti: Tuomas Riskala | Kuvat: Warner Bros. Pictures

Seuraa meitä somessa