fbq
ElokuvatThe Batman saapui HBO Maxille – katsojamäärä teattereissa jo yli 160 000
The Batman saapui HBO Maxille – katsojamäärä teattereissa jo yli 160 000

* * * *

Ohjaaja Matt Reevesin (Cloverfield, Sota apinoiden planeetasta) Batman-elokuva repii ikonisen naamiokostajan kaksin käsin ruohonjuuritasolle. Kirjaimellisesti, sillä The Batman on suorastaan hätkähdyttävän rujo ja realistinen toimintasankaritrilleri, joka tekee tietoisen pesäeron putipuhtoisiin Marvel-fantasioihin. Kyseessä ei ole vain synkkä, vaan seksikäs ja väkivaltainen, aikuiseen makuun sovitettu viihdespektaakkeli.

Robert Pattinson lunastaa ikonisen roolin juurevalla suorituksella, joka näyttää Batmanin epävarmana ja haavoittuneena, sielunsa umpisolmuja avaavana kostajana. Vasta kaksi vuotta Gothamia suojellut sankari on yhä kyseenalaisessa maineessa ja poliisien halveksima. Pian Batmanista tulee kuitenkin kaupungin paras toivo taistelussa mielipuolista Arvuuttajaa vastaan – sarjamurhaajaa ja terroristia, joka listii yksitellen Gothamin silmäätekeviä.

Pattinsonin suoritus saa hienoa tukea Zoë Kravitzilta, joka tuo Catwomanina tunnetun Selina Kylen niin ikään 2020-luvulle. Uskomattoman taitavasti maskeerattu Colin Farrell luo puolestaan Pingviinin, joka on kuin puuttuva linkki Sopranosin ja Yön ritarin välillä. Eikä unohtaa voi Paul Danon Arvuuttajaa, joka on yksi kipeimmistä Batman-konnista kautta aikojen.

Lue myös: Kaikki James Bond -elokuvat nyt suoratoistopalvelussa – lue arvostelut jokaisesta

Lue myös: Oscar Isaac paljastaa Katson tähtihaastattelussa: "Pelkäsin, että nolaan itseni Moon Knight -roolissa!"

19.04.2022 13:15 | Teksti: Tuomas Riskala | Kuvat: Warner Bros. Pictures

Seuraa meitä somessa