fbq
suoratoistoOscar Isaac paljastaa Katson tähtihaastattelussa: "Pelkäsin, että nolaan itseni Moon Knight -roolissa!"
Oscar Isaac paljastaa Katson tähtihaastattelussa: "Pelkäsin, että nolaan itseni Moon Knight -roolissa!"

Näyttelijä Oscar Isaac paljastaa, ettei ollut koskaan kuullut Moon Knightista, kun Marvel-pomo Kevin Feige otti häneen yhteyttä.

– Keräilin nuorena Marvel-sarjakuvia, mutta Moon Knight oli mennyt täysin ohi. Hankin välittömästi käsiini kaiken, mitä löysin. Yllätyin, miten monitasoisesta hahmosta oli kyse, Oscar kertoo videopuhelun välityksellä.

Sarjan alussa Isaac esittää Steven Grantia, leppoisaa lahjatavaraliikkeen työntekijää, jota vaivaavat muistikatkot ja muistot toisesta elämästä. Pian Steven saa selville, että hänellä on sivupersoonahäiriö, jonka vuoksi hän jakaa kehonsa palkkasoturi Marc Spectorin kanssa.

– Projekti tuntui aluksi riskiltä, ja pelkäsin, että nolaan itseni. Vein hahmoa tarkoituksella eri suuntaan kuin käsikirjoituksessa kuvailtiin. Kokeilin esittää sitä nelivuotiaalle pojalleni, jonka mielestä olin tosi hauska. Tästä rohkaistuneena tein saman esityksen Kevin Feigelle, joka oli aluksi äimänä mutta totesi haluavansa yhä työskennellä kanssani, Oscar nauraa.

Taustatutkimus vei aikaa

Isaac on näytellyt viime vuosina isoissa fantasiaelokuvissa, kuten Star Wars -saagassa ja vastikään kuusi Oscaria voittaneessa Dyynissä. Näyttelijän Marvel-debyytti oli nimiosa vuoden 2016 X-Men: Apocalypsessa.

– Se oli unelmien täyttymys, sillä olen fanittanut X-Men-sarjakuvia ja Apocalypse-hahmoa lapsesta saakka. Samalla se oli raskas tuotanto, jota en halunnut kokea uudestaan. Näin Moon Knightissa kuitenkin mahdollisuuden aitoon henkilötutkielmaan ja näytellä hahmoa, jollaista en ollut tehnyt aiemmin.

Sivupersoonahäiriötä sairastavalla ilmenee kaksi tai useampia identiteettejä, joilla on oma henkilöhistoriansa. Oscar halusi opiskella aihetta kunnolla ymmärtääkseen Grantin mielenmaisemaa.

– Luin ensi töikseni Robert B. Oxnamin kirjan A Fractured Mind, jossa hän kertoo millaista on saada diagnoosi yli nelikymppisenä. Oxnam luuli vuosia kärsivänsä alkoholin aiheuttamista muistikatkoista, kunnes hänelle selvisi, että hänessä asuu 11 sivupersoonaa.

Kuvauksissa Isaac joutui luovimaan eri hahmojen välillä.

– Sarjan taika löytyy kohtauksista, joissa siirryn hahmosta toiseen ilman leikkauskikkoja tai tehosteita. Siinä auttoivat ääni, kehonkieli, maneerit ja tunteiden näkökulma. Oudolla tavalla tämä on henkilökohtaisinta, mitä olen tehnyt pitkään aikaan. Olen viimeksi laittanut itseni yhtä vahvasti likoon musiikkia tehdessä, Oscar toteaa.

Sapattivuosi perheen kanssa

Oscar kertoo osallistuneensa kulissien takana myös sarjan ohjaamiseen ja käsikirjoittamiseen.

– Feige antoi minun osallistua kaikkiin päätöksiin puvustuksesta lähtien. Tämä johtui myös siitä, ettei meillä ollut perinteistä showrunneria. Minisarja on yhä kuin villi länsi elokuvan ja pitkän sarjan välissä, jonka sääntöjä kukaan ei tunnu tietävän.

Tiivistä työtahtia pitänyt Oscar kertoo jäävänsä seuraavaksi vuoden lomalle.

– Aion omistautua perheelleni. Haluan jatkaa näyttelemistä kuitenkin loppuun saakka, sillä en tiedä mitä muutakaan tekisin. En suoraan sanottuna usko olevani järin hyvä missään muussa, Oscar naurahtaa.

Isaacin mukaan parhaat roolit herättävät hänessä emotionaalisen reaktion.

– Myös hauskanpito on tärkeää, sillä haluan olla varma, että en malta odottaa aamulla herätyskellon soimista. Genrellä ei ole väliä, vaan emotionaalisella reaktiolla. Jos edes yksi kohtaus saa sen aikaan, haluan tutkia aihetta ja hahmoa enemmän.

Oscar kertoo rakastavansa tarinoita ulkopuolisista ihmisistä.

– Pidän valtavasti hahmoista, jotka tuntevat olevansa eristyksissä omassa elämässään. Tämä yhdistää roolejani niinkin erilaisissa teoksissa kuin Drive, Inside Llewyn Davis, The Card Counter, Dyyni, Scenes of a Marriage ja Moon Knight.

Moon Knight alkaa Disney+-palvelussa keskiviikkona 30. maaliskuuta.

28.03.2022 12:57 | Teksti: Tuomas Riskala I Kuvat: Disney+

Seuraa meitä somessa