fbq
ElokuvatSpede Pasasen ja Vesa-Matti Loirin Hirttämättömät-elokuvasta uusi versio
Spede Pasasen ja Vesa-Matti Loirin Hirttämättömät-elokuvasta uusi versio

Tulevana syksynä valkokankaille saapuu uusi versio Pertti "Spede" Pasasen legendaarisesta Hirttämättömät-lännenelokuvasta. Elokuva on Andrei Alénin esikoisohjaus, ja hän myös näyttelee yhtä päärooleista Aku Hirviniemen ja Ona Huczkowskin rinnalla.

Tuotantoyhtiö Backmann & Hoderoffin yhtiön toinen perustaja Andrei Alén on valmistellut elokuvaa 20 vuoden ajan. Hän kertoo tiedotteessa haaveilleensa siitä jo teinistä saakka. 

– Olen hyvin kiitollinen, että olemme saaneet nyt mahdollisuuden toteuttaa tämän haaveen. Olen lapsesta saakka rakastanut alkuperäistä teosta. Halusin kunnioittavasti kehittää elokuvan maailmaa ja syventää henkilöitä kuitenkaan unohtamatta Pertti Pasasen, Vesa-Matti Loirin ja Simo Salmisen luomaa hulvatonta tunnelmaa ja huoletonta kerrontaa, Andrei kertoo elokuvan tiedotteessa. 

Lue myös: The Harlins: Aku Hirviniemi Rennyn ja Johannan kihlajaisissa: ”Tämä on sometuksen juhla”

Alkuperäinen Hirttämättömät sai ensi-iltansa vuonna 1971, ja elokuva on vuosien myötä saavuttanut kulttimaineen. Uuden elokuvan pääosissa nähdään Andrei Alén, Aku Hirviniemi ja Ona Huczkowski.

– Olen todella innoissani, että tällainen elokuva tehdään Suomessa. Siinä on oman ikäisilleni katsojille paljon elementtejä, joita ei normaalisti nähdä kotimaisissa elokuvissa, Ona Huczkowski kertoo tiedotteessa.

20-vuotias Huczkowski on näytellyt aiemmin muun muassa sarjoissa Karkurit, Rahti ja Mieheni vaimo

– Elokuvan maailma on mielenkiintoinen ja aidolla tavalla ”vinksallaan”. Olemme leikitelleet Andrein kanssa, että teemme tästä niin omaelämäkerrallisen kuin uskallamme, Aku Hirviniemi sanoo.

Elokuvan tuottaja Aku Louhimies odottaa yleisön reaktioita elokuvaan mielenkiinnolla.

– Hirttämättömät on pähkähullu ja positiivinen koko perheen komedia. Alkuperäinen elokuva on mustavalkoinen, mutta tämä versio on värikäs ja äänekäs. Uusi Hirttämättömät on elokuva, joka täytyy ehdottomasti nähdä valkokankaalta.

Hirttämättömät saa ensi-iltansa syksyllä 2022.

26.06.2022 20:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: SF Studios/ Mona Salminen

Seuraa meitä somessa