fbq
ElokuvatRajut alastonkohtaukset eivät kiinnostaneet – Anna Erikssonin W-elokuvalla jäätävän huonot katsojaluvut
Rajut alastonkohtaukset eivät kiinnostaneet – Anna Erikssonin W-elokuvalla jäätävän huonot katsojaluvut

Laulajanakin tunnetun Anna Erikssonin taide-elokuva W sai vain 167 katsojaa avausviikonloppunaan.

W tuli ensi-iltaan elokuvateattereissa 23.9. ja sitä esitettiin 11 salissa. Ensimmäisenä viikonloppuna katsojia kävi kuitenkin vain 167, mikä on harvinaisen vähän. 

Anna Eriksson näyttelee itse elokuvan pääosaa. Lisäksi hän on ohjannut ja käsikirjoittanut sen. Elokuvan on tuottanut hänen puolisonsa Matti Pyykkö. 

W kertoo kuolemansairaasta naisesta nimeltä Eurooppa, joka tappaa aikaa kiinalaisen mieskoneen seurassa.

Erikssonin rooli elokuvassa näyttää varsin rajulta. Hänen esimerkiksi nähdään viruvan alasti sähkötuolissa, ja myös elokuvan promokuvissa hän esiintyy alastomana vain niukka metallinen häkkyrä yllään, dramaattisen näköiseksi maskeerattuna.

Lue myös: Anna Erikssonin shokeeraavan elokuvan traileri julki: mukana myös Jussi Parviainen

w

Shokeeraava tyyli ei ole kuitenkaan suurta yleisöä innostanut. Eriksson on kommentoinut, että W on ultramoderni teos, joka on tehty sellaisille elokuvien ystäville, jotka haluavat kokea jotain uutta.

on Erikssonin toinen taide-elokuva. Ensimmäinen, M ilmestyi vuonna 2018. Debyyttiteos sai inspiraationsa Marilyn Monroesta. Se palkittiin useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Eriksson kommentoi aiemmin Helsingin Sanomien haastattelussa, että molemmat elokuvat ovat elitistisiä taide-elokuvia. Erikssonin mukaan hänen elokuviaan ei ole tarkoitettukaan kaikille ihmisille. 

w

Suomen elokuvasäätiön tilaston mukaan viime viikonlopun katsotuin elokuva yli 14 000 katsojalla oli Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä, jonka kokonaiskatsojamäärä ylitti nyt 100 000 katsojan rajan. 

Toiseksi ylsi perjantaina 23.9. ensi-iltansa saanut Häät ennen hautajaisia, jota kävi katsomassa 12 693 silmäparia. Seuraavilla sijoilla olivat Suon villi laulu, Don’t Worry Darling ja Pelle Hermanni.

Lue myös: Kari Ketonen ohjasi ensimmäisen pitkän elokuvansa: ”Häät ennen hautajaisia on maailman ensimmäinen suomeksi puhuttu tanskalainen laatuelokuva”

Lähde: Suomen elokuvasäätiö

Artikkeliin liittyvät aiheet:
29.09.2022 14:15 | Teksti: Anuliina Liukkonen, Jasmin Vainio | Kuvat: Ihode Cursum Perficio Production

Seuraa meitä somessa