fbq
ElokuvatQuentin Tarantino julkaisi elokuvakirjan ja ohjaa seuraavaksi minisarjan – ei suostu vielä nimeämään mystistä projektia
Quentin Tarantino julkaisi elokuvakirjan ja ohjaa seuraavaksi minisarjan – ei suostu vielä nimeämään mystistä projektia

Juhlittu elokuvantekijä Quentin Tarantino kiertää parhaillaan Yhdysvaltoja mainostamassa uusinta kirjaansa, ensimmäistä tietokirjateostaan Cinema Speculation. Samalla Tarantino on paljastanut yksityiskohtia seuraavasta ohjausprojektistaan.

Vieraillessaan New Yorkissa Tarantino kertoi ohjaavansa ensi vuonna kahdeksanosaisen televisiosarjan. Yksityiskohtia sarjan sisällöstä tai edes sen nimeä Tarantino ei suostunut kuitenkaan paljastamaan. Oletettavasti kyseessä on jollekin johtavista suoratoistopalveluista tuotettava sarja, jonka Tarantino toteuttaa haluamallaan tavalla.

Vaikka Tarantino tunnetaan filmille kuvattujen elokuvien ja elokuvateattereiden nimeen vannovana taiteilijana, kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Pulp Fiction -ohjaaja flirttailee televisioruudun kanssa. Vuonna 1995 Tarantino ohjasi yhdellä otolla tallennetun jakson "Motherhood" sairaaladraaman Teho-osasto ensimmäiselle kaudelle ja 2005 kaksiosaisen jakson "Grave Danger" fanittamansa rikossarjan C.S.I. viidennelle kaudelle.

Helmikuussa ohjaaja kertoi halustaan ohjata jaksoja tänä vuonna kuvattavaan minisarjaan Justified: City Primeval, joka jatkaa Timothy Olyphantin tähdittämän modernin lännensarjan Justified (2010-2015) tarinaa. City Primeval perustuu alkuperäisen Justifiedin tavoin Tarantinon suuresti ihaileman Elmore Leonardin alkuperäisproosaan, mutta jo toukokuussa uutisoitiin, ettei Tarantino olisi sittenkään mukana projektissa.

Once Upon a Time in Hollywood

New Yorkissa Tarantinolta kysyttiin myös, minkä sarjakuvan hän haluaisi sovittaa elokuvaksi tilaisuuden tullen. Tarantinon valinta olisi 1963 julkaistu Sgt. Fury and his Howling Commandos, jonka päähenkilöä, toisen maailmansodan veteraania ja vakoilujärjestö YPKVV:n johtajaa Nicky Furya Samuel L. Jackson on esittänyt lukuisissa Marvel-elokuvissa ja ensi vuonna julkaistavassa Secret Invasion -sarjassa. Voisiko Tarantinon salainen televisioprojekti olla juurikin Disney+:lle ohjattava sovitus Sgt. Fury -alkuperäissarjakuvasta, joka resonoi vahvasti ohjaajan rakastamien sotilasiskuryhmätarinoiden kanssa?

Lue myös: Paul Newmanin ja Joanne Woodwardin rakkaus kesti yli 50 vuotta – uusi dokumenttisarja kertoo Hollywood-parin uskomattoman tarinan

Seuraavasta pitkästä ja järjestyksessä 10. elokuvastaan Tarantino ei paljastanut muuta kuin sen, että kyseessä on hänen alkuperäiskäsikirjoituksensa ja elokuva jää hänen viimeisekseen. Tarantino on usein sanonut haluavansa lopettaa ohjaamisen juuri kymmenenteen elokuvaan ja keskittyä sen jälkeen kirjoittamaan kirjoja, näytelmiä ja käsikirjoituksia.

Cinema Speculation

Cinema Speculation on Tarantinon ensimmäinen tietokirja, joka keskittyy pääosin 1970-luvun amerikkalaisen elokuvan ympärille. Tarantino käsittelee kirjassa niitä keskeisiä 70-luvun elokuvia, jotka ovat tehneet häneen suurimman vaikutuksen ja joiden perintö näkyy hänen  elokuvissaan. Kirjaa on kuvailtu yhtä aikaa kulttuurikritiikiksi, muistelmateokseksi sekä Hollywood-historiikiksi, joka on kirjoitettu tarantinomaisen tunnistettavalla käsialalla.

Tarantinon esikoisromaani Once Upon a Time in Hollywood ilmestyi viime vuonna. Kyseessä on ohjaajan viimeisimmän elokuvan novelisaatio, joka syventää näyttelijä Rick Daltonin ja hänen stunttimiehensä ja parhaan ystävänsä Cliff Boothin tarinaa 1960-luvun lopun Hollywoodissa. Vuonna 2019 julkaistussa elokuvassa hahmoja esittävät Leonardo DiCaprio ja Brad Pitt.

20.11.2022 15:15 | Teksti: Tuomas Riskala | Kuvat: Elokuvayhtiöt

Seuraa meitä somessa