fbq
ElokuvatOtso, 12, on uusi Risto Räppääjä – kavereiden mielipiteet jännittävät 
Otso, 12, on uusi Risto Räppääjä – kavereiden mielipiteet jännittävät 

Vuonna 2023 ensi-iltansa saavassa elokuvassa Risto Räppääjä ja villi kone nähdään jälleen uudet pääosalapset.

Parhaillaan kuvattava elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamaan samannimiseen romaaniin, joka julkaistiin vuonna 2006. Tarinassa Riston ja Nellin välit viilenevät, kun Nelli alkaa fanittaa kiihkeästi nuorisoidoli Ville Pyryä, ja Risto puolestaan jää koukkuun videopeleihin. Luvassa on jälleen paljon väärinkäsityksiä ja kommelluksia ennen kuin Risto pelastaa tilanteen jälleen – kuinkas muuten kuin räppäämällä.  

Edellisten Risto Räppääjän ja Nelli Nuudelipään näyttelijöiden kasvettua rooleihin liian isoiksi uusina päätähtinä nähdään jyväskyläläinen Otso Törmälä ja Meri Lahikainen Helsingistä. 

Elokuvassa nähdään luonnollisesti myös Rauha Räppääjä, Lennart Lindberg ja Pakastaja-Elvi, joita näyttelevät Minka Kuustonen, Ylermi Rajamaa ja Jenni Kokander. Nellin vanhempia näyttelevät Aku Sipola ja Jutta Järvinen

Elokuvan ohjaa Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvan (2020) tapaan Maria Sid. Musiikit on säveltänyt Iiro Rantala.

Lue myös: Tiina Nopola tekee Risto Räppääjä -elokuvaa ilman edesmennyttä siskoaan: ”Tiedän, että hän toivoi minun jatkavan”

risto räppääjä

12-vuotias Otso Törmälä ja 10-vuotias Meri Lahikainen eivät ole kumpikaan ennen näytelleet, mutta osoittautuivat koekuvauksissa varsinaisiksi lahjakkuuksiksi. 

– En ole ollut edes missään teatterikerhossa koskaan, mutta olemme kuvanneet kavereiden kanssa Harry Potter -elokuvaa puhelimen kameralla ja ihan nollabudjetilla. Esitin Ron Weasleya, niin minulla oli silloinkin oranssit hiukset. Se oli ihan hauska sattuma, Otso mainitsee.
Myös Meri kertoo tehneensä kavereiden kanssa omia lyhytelokuvia. 

Otso myöntää jännittävänsä hieman, miten kaverit ottavat vastaan hänen Risto Räppääjä -roolinsa. Meri ei puolestaan tunnusta miettivänsä juuri muiden mielipideitä. 

– Odotan ilolla, mitä kaverit sanovat. Mutta jos joku sanoisikin jotain ilkeää, en ottaisi sitä pahasti. Minulle on tärkeintä se, että olen itse tykännyt tästä. Veikkaan kyllä, ettei kukaan sano mitään pahaa, vaan kaikki ovat iloisia puolestani. 

Risto Räppääjästä poiketen kumpikaan ei ole kova pelaamaan videopelejä. Meri kertoo, ettei edes puhelimella pelaileminen kiinnosta häntä.

– Minä ja veljeni emme ole kovia katsomaan kännykkää, eikä meillä ole mitään ruutuaikoja. Kännykässäni ei ole tälläkään hetkellä yhtään peliä. 

Lue myös: Kaikki synnit -sarjassa nähtävä Maria Sid ohjaa uuden Risto Räppääjä ja villi kone -leffan: "On ilo tehdä tätä"

30.07.2022 08:15 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: Kristian Wallin

Seuraa meitä somessa