fbq
HaastatteluKaikki synnit -sarjassa nähtävä Maria Sid ohjaa uuden Risto Räppääjä ja villi kone -leffan: "On ilo tehdä tätä"
Kaikki synnit -sarjassa nähtävä Maria Sid ohjaa uuden Risto Räppääjä ja villi kone -leffan: "On ilo tehdä tätä"

Näyttelijä-ohjaaja ja Tukholman kaupunginteatterin johtaja Maria Sid nähdään TV1:llä Kaikki synnit -rikosdraaman toisella kaudella. Tukholmassa asuva Sid on parhaillaan Suomessa ohjaamassa Risto Räppääjä ja villi kone -elokuvaa, jota kuvataan heinä- ja elokuussa.

– Lähdimme heti tekemään hauskoja ja aika vaativia kohtauksia. Nautin saada taas sukeltaa Risto Räppääjän maailmaan. On ilo tehdä tätä, Maria Sid sanoo.

Maria on ohjannut myös Risto Räppääjä ja väärä Vincent -leffan (2020), joka oli hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa ja Marian mukaan opettavainen kokemus.

– Nyt tarinana on Risto Räppääjä ja villi kone, jossa mennään tietokonemaailmaan. Risto pelaa ja joutuu pelin pauloihin aika jämäkästi. Elokuva kertoo siitä, mitä tällä hetkellä monet lapset ja nuoret tekevät – ja myös vanhemmat. Minusta on kiva, että leffassa ollaan ajan hermolla.

Maria toivoo yhteisiä leffahetkiä

Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoihin perustuva Risto Räppääjä viettää nyt 25-vuotisjuhlavuottaan. Maria uskoo suosion salaisuuden piilevän monipuolisuudessa ja samaistuttavuudessa.

– Olen synnyttänyt kolme lasta ja elänyt perhe-elämää. Tarinoiden kommellukset ovat aika tunnistettavia ja hahmot rakastettavia. Ihastuttavuus piilee juuri siinä, että mukana on kaikenikäisiä ja seikkaillaan kaikkien maailmassa.

Maria Sid
Maria Sid ohjasi myös Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvan (2020).


Marian mukaan tuleva Risto Räppääjä ei ole lastenleffa, vaan ennen kaikkea perhe-elokuva.

– Suuri toiveeni on, että perheet katsovat tätä yhdessä. Varsinkin tänä aikana, kun kaikilla on omat screenit, omat jutut ja oma tili tai profiili jossain. Jos sen yhden kerran kokoontuisi yhdessä katsomaan ja syömään popcornia. Tämä on sallittu leffa, jota voi katsoa myös ihan pienet lapset sekä mummot ja vaarit.

Vuonna 2023 ensi-iltansa saavassa Risto Räppääjä ja villi kone -elokuvassa on luvassa muun muassa romantiikkaa, draamaa ja vauhtia.

– Tarinassa on mukana myös nuori poptähti ja elokuvassa nähdään paljon miljöitä. Kuvaamme merellä ja rannalla, ja lisäksi tehdään iso konserttikohtaus. Meillä on fantastinen kesä edessä, Maria uskoo.

Lue myös: Stressaako? Lammaslive rentouttaa – tiistaina laitumella koettiin jännitysnäytelmä

Kesäloma interrailaten

Näyttelijä-ohjaaja piti oman lomansa ennen Risto Räppääjän kuvauksia.

– Olin interrailillä alkukesän. Tein reissun halki Euroopan ja kävin viidessä  maassa 11 junalla. Oli tosi kiva päästä korona-ajan jälkeen taas vähän seikkailemaan. Vierailin Italiassa, Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Kun asuu Tukholmassa, on helppo ottaa yöjuna suoraan Berliiniin.

Maria nähdään kesällä tv:ssä Kaikki synnit -sarjassa, jonka toista kautta esitetään nyt TV1:llä. Sarjan kolmas kausi kuvattiin kesällä 2021.

Kaikki synnin -sarjan teko oli hyvin mielenkiintoista. Siinä oli hirveän hyvä käsikirjoitus ja hirveän hyvä ohjaaja. Täytyy sanoa, että oli luksusprojekti saada tehdä niin korkeatasoista tuotantoa. Nautin joka sekunnista, ja olin iloinen, että sain tehdä sitä vielä yhden kauden, Maria kiittelee.

Kaikki synnit -sarjan toista kautta esitetään TV1:llä sunnuntaisin ja jaksot löytyvät myös Yle Areenasta. Risto Räppääjä ja villi kone -elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2023.

15.07.2022 12:15 | Teksti: Elina Korvola | Kuvat: Aller Media / Timo Korhonen

Seuraa meitä somessa