fbq
ElokuvatMartti Suosalo tunnustaa miellyttäneensä liikaa muita: ”Havahduin siihen, että näin ei voi jatkua”
Martti Suosalo tunnustaa miellyttäneensä liikaa muita: ”Havahduin siihen, että näin ei voi jatkua”

PJ on elokuvakäsikirjoittaja, joka on juuri eronnut pitkästä parisuhteesta. Työurakin on jumissa. PJ:n paras ystävä, autokauppias Jami, on tulossa isäksi, ja elämä näyttää olevan kohdillaan. Vapaudenkaipuussaan hänkin kokee silti olevansa vankina arjessaan.

Kaverukset keksivät ratkaisuksi jämähtämiseen retken saaristoon. Jotta uudet urat todella löytyisivät, mukaan otetaan pussillinen taikasieniä, psykedeelisiä päihteitä.

Ikä tuo varmuutta

JP Siilin ohjaaman ja käsikirjoittaman Sieniretki-komedian kantavana teemana on muutoksen hakeminen keski-ikäisestä arjesta. Siilin alter egoa PJ:tä näyttelevä Martti Suosalo on tehnyt kirjavan uran, johon sisältyy teatteri-, tv- ja elokuvarooleja ja jopa työskentelyä tietokonepelien maailmassa. 

Suosalo kuitenkin huomauttaa, että näennäisen monipuolisista vaiheista huolimatta ihminen voi urautua vaikkapa ajattelutavoissaan.

– Sain tarttumapintaa PJ:n persoonaan sitä kautta, että varsinkin nuorempana annoin liian helposti periksi toisten mielipiteille ja lähdin toteuttamaan niitä, näyttelijä kertoo.

– Miellyttämisen tarpeessa tai vaikkapa välttääkseni kiusallisia tilanteita olen suostunut muiden ideoihin oman näkemykseni kustannuksella. Siitä tulee helposti automaatio, urautuminen.

Lue myös: Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne tähdittävät keski-ikäisten kaverikomediaa Sieniretki, jossa päät sekoitetaan taikasienillä – katso traileri

Suosalo uskoo, että jo pelkästään ikääntyminen on auttanut pois tällaisista käytösmalleista.

– Jossain vaiheessa vain havahduin siihen, että näin ei voi jatkua. Se on ollut sellainen oman elämäni sieniretki ilman sieniä.

Sieniretki Ville Myllyrinne Martti Suosalo
Sienten popsimisen aika.

Ei enää Kallion hipsteri

Myös Jamia näyttelevä Ville Myllyrinne on pohtinut ikääntymistä rooliensa kautta. Sieniretkessä hänen roolihenkilönsä pitäisi päästää irti nuoruuden jäänteistä naisseikkailuineen, ja esimerkiksi katsojasuosikiksi nousseessa Aikuiset-sarjassa hän esittää nykyajan ihmeellisyyksiä hämmästelevää päähahmo Oonan isää.

– Olenhan minä aiemminkin esittänyt papparaisia ja setämiehiä, mutta kyllä se Aikuisten rooli oli tietyllä tavalla herättelevä. Ennen olen tottunut olemaan tätä nuorta porukkaa, mutta nyt olenkin aidan toisella puolella osa tätä toista porukkaa, Myllyrinne kuvailee.

Lue myös: Sieniretki-elokuva herätti Jaana Saarisessa lähes äidillisiä tunteita: ”Keski-ikäisen miehen tuska on äärimmäisen liikuttavaa”

49-vuotias näyttelijä on tullut vastakkain sen tosiasian kanssa, ettei ole millään mittapuulla enää nuorisoa.

– Enää ei pysty esittämään Kallion hipsteriä. Näkeehän sen tästä minun värikkäästä paidastakin, missä mennään. Hätääntyminen ja kauhu vanhenemisesta näkyy niin monella tavalla, Myllyrinne nauraa.

Sieniretki saa ensi-iltansa perjantaina 30.9.2022.

sieniretki

29.09.2022 16:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Timo Korhonen, Aurora Studios

Seuraa meitä somessa