fbq
ElokuvatSieniretki-elokuva herätti Jaana Saarisessa lähes äidillisiä tunteita: ”Keski-ikäisen miehen tuska on äärimmäisen liikuttavaa”
Sieniretki-elokuva herätti Jaana Saarisessa lähes äidillisiä tunteita: ”Keski-ikäisen miehen tuska on äärimmäisen liikuttavaa”

Jaana Saarinen (Salatut elämät, Hotelli Swan Helsinki) esittää JP Siilin ohjaamassa Sieniretki-elokuvassa Susannaa, joka ystävineen törmää saaristossa tarinan pääkaksikkoon PJ:hin ja Jamiin.

Martti Suosalon ja Ville Myllyrinteen esittämät PJ ja Jami käyvät elokuvassa läpi omien elämiensä kriisejä eroihin, vapaudenkaipuuseen ja uran jämähtämiseen liittyen.

– Kun luin käsikirjoitusta ensimmäisen kerran, se sekä nauratti että kosketti. Tuollainen keski-ikäisen miehen tuska on äärimmäisen liikuttavaa, Saarinen kertoo.

– Jos siitä ei tule ehkä ihan äidillinen olo, niin ainakin sellainen ajatus, että hitsiläinen, miksi te kärsitte tuollaisista asioista, kun voisitte ihan vain jutella niistä jutuista.

– Onneksi he tekevät tuollaisen sieniretken, ja siitä saadaan viihdykettä meille muille. Ja tämä ei ole pilkantekoa keski-ikäisistä miehistä!, Saarinen painottaa.

Lue myös: Timo Koivusalon poika Severi Koivusalo tuotti ensimmäisen elokuvansa Sieniretki – isän kautta syntyneet suhteet auttoivat

Sieniretki Minttu Mustakallio Satu Silvo Ville Myllyrinne Martti Suosalo Jaana Saarinen

Arvoituksellinen ohjaaja Siili

Saarinen kertoo päätyneensä Sieniretkeen näyttelemään siten, että hänelle soitettiin ja pyydettiin mukaan.

– Arvaa vain, tuntuiko sellainen hyvältä. Me olemme tehneet JP Siilin kanssa aiemmin Keisari Aarnio -sarjaa, johon hän ohjasi osan jaksoista, Saarinen kertoo yhteisestä historiasta.

– JP on todella hyvä tyyppi. Vähän hiljainen ja arvotuksellinen, mutta kuitenkin sellainen, jolta voi aina kysyä näkemyksiä. JP ei ole tykö tuleva, mutta meitä riekkujia onkin ihan tarpeeksi, Saarinen nauraa.

Sieniretki saa ensi-iltansa perjantaina 30.9.2022.

Sieniretki Minttu Mustakallio Satu Silvo Jaana Saarinen

28.09.2022 18:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Timo Korhonen, Aurora Studios

Seuraa meitä somessa