fbq
ElokuvatIkä ei paina mestariohjaajaa – Michael Mann, 79, hyppää seuraavaksi Ferrarin rattiin
Ikä ei paina mestariohjaajaa – Michael Mann, 79, hyppää seuraavaksi Ferrarin rattiin

Italialaisesta kilpa-autoilulegendasta kertova filmi on ollut Michael Mannilla kehittelyssä jo kaksi vuosikymmentä. Projekti nytkähti eteenpäin helmikuussa, kun sen pääosiin kiinnitettiin Adam Driver, Penélope Cruz ja Shailene Woodley.

Vastikään House of Guccissa näytellyt Driver nähdään nimiroolissa Ferrarina, jonka elämä on kaaoksessa kesällä 1957. Enzo ja hänen vaimonsa Laura surevat vuotta aiemmin kuollutta poikaansa ja yrittävät pelastaa horjuvan avioliittonsa. Myös heidän yhdessä rakentamansa yhtiö on konkurssin partaalla. Lopulta Enzo laittaa kaiken yhden kortin varaan ja yrittää päästä omilleen voittamalla läpi Italian ajettavan, 1600 kilometrin kilpa-ajon ikonisella Mille Miglia -autollaan.

Cruz esittää elokuvassa Lauraa ja Woodley Enzon rakastajaa, Lina Lardia. Mannin ja Troy Kennedy-Martinin käsikirjoitus perustuu Brock Yatesin 1991 julkaistuun kirjaan Enzo Ferrari: The Man and the Machine. Kuvausten on määrä käynnistyä toukokuussa Italian Modenassa. Kyseessä on Mannin ensimmäinen pitkä elokuva sitten vuoden 2015 toimintatrillerin Blackhat.

Heat herää henkiin

Tv- ja elokuvaprojektien välissä Mann on ehtinyt kirjoittaa jatko-osan vuoden 1995 mestariteokselleen Heat – ajojahti. Al Pacinon ja Robert De Niron tähdittämä rikosdraama on ansaitusti yksi Mannin palvotuimmista elokuvista, jonka mahdollisesta jatko-osasta on huhuiltu usein vuosien varrella. Nyt Mann on paljastanut kirjoittaneensa sen romaaniksi, joka julkaistaan elokuussa.

Meg Gardinerin kanssa kirjoitettu Heat 2 keskittyy Mannin mukaan etenkin Chris Shiherlisiin, jota Val Kilmer esittää alkuperäisessä elokuvassa. Tokyo Vicea mainostaessaan Mann on kertonut suunnittelevansa lisää Heat-romaaneja.

Heat 2 päättyy vuoteen 2002 ja haluan jatkaa tarinaa vielä siitä eteenpäin. Kirjoittaessani alkuperäistä elokuvaa loin kaikille hahmoille laajat taustat, jotka antavat mahdollisuuden tutkia heidän menneisyyttään ja tulevaisuuttaan, Mann toteaa Emmy-saitin haastattelussa.

Lue myös: Tokyo Vice vie kiehtovalle matkalle Tokion alamaailmaan – Ansel Elgort opetteli puhumaan japania pääroolia varten

Lue myös: Elokuva-arvostelu: Michael Bayn takaa-ajotrilleri Ambulance pitää sykkeen koukuttavan korkealla

24.04.2022 18:15 | Teksti: Tuomas Riskala | Kuvat: HBO Max

Seuraa meitä somessa