fbq
ElokuvatBrad Pitt tähdittää seksiorgioistaan tunnettua Babylon-elokuvaa – rooli arvelutti yhdestä syystä
Brad Pitt tähdittää seksiorgioistaan tunnettua Babylon-elokuvaa – rooli arvelutti yhdestä syystä

Brad Pitt ja Margot Robbie sukeltavat mykkäfilmien aikakauteen elokuvateattereissa 20.1. ensi-iltansa saavassa elokuvassa Babylon.

Babylon-elokuvaa tähdittävät nimekkäät näyttelijät Brad Pitt ja Margot Robbie. Damien Chazellen (La La Land) ohjaama kolmituntinen elokuva kertoo 1920-luvun Hollywoodista ja siitä, miten kaupunki kohteli jo tuolloin ihmisiä aivan omalla tavallaan suurten muutosten aikana.

Elokuva on täynnä seksiä, huumeita, ihmissuhteita, iloja ja pettymyksiä. Se alkaa suurilla seksiorgioilla, ja ensimmäinen tunti elokuvasta onkin suorastaan hengästyttävä ja saa silmät levälleen. Perusjenkkielokuvasta ei tosiaankaan ole kyse. Näyttelijöiltä vaaditaan paljon, ja se saa heidät pohtimaan työn haasteita.

Laulaminen jännitti Bradia

Brad Pitt ja Margot Robbie varastivat show’n elokuvan lehdistötilaisuudessa. Kaikki halusivat puhua heille, ja tähtikaksikko olikin puheliaalla tuulella. Rennosti farkkuihin ja neuleeseen pukeutunut Pitt ei tuntunut stressaavan tästäkään tilanteesta, vaan kertoili, kuinka valmistautui rooliin.

– Kun Tapasin Damienin ensimmäisen kerran, kysyin häneltä, onko hän aivan varma sopivuudestani rooliin.

– Itseäni stressasi projektissa eniten laulaminen.  En osaa laulaa kunnolla edes ”Paljon onnea vaan”, saati sitten oopperaa. Kun ymmärsin, että minun pitää laulaa elokuvassa, treenasin kunnolla. Harjoittelin mutamaa säkeistöä varten kuukausia.

Lue myös: Katso esittelee vuoden 2023 kiinnostavimmat ensi-illat – Hamsterit ja Pamela Tolan draamakomedia käynnistävät kotimaisen elokuvakalenterin

babylon

Huomionkipeys vaati energiaa

Myöskään Margot Robbie ei ottanut rooliaan Babylonissa itsestäänselvyytenä.

– Roolihahmoni Nellie LaRoy on ihana! Rakastan häntä, mutta Nellie on myös todella uuvuttava hahmo. Hän halusi olla huomion keskipisteenä, ja sen tilan saavuttaminen vaati paljon minulta sekä fyysisesti että henkisesti.

– Muistan, kun tulin kotiin ensimmäisen kuvausviikon jälkeen ja totesin miehelleni sen olevan haastavin koskaan tekemistäni rooleista, Margot kertoo.

Brad Pitt on nähty useissa hienoissa rooleissa, ja voisi luulla hänellä olevan omat keinonsa roolien toteuttamiseen.

– Minulla ei ole mitään kaavaa tai kikkaa roolien onnistumisessa. Yritän vain yhdistää itseni senhetkiseen maailmaan ympärilläni ja puhua roolista ohjaajan kanssa.  Kasvatan itseni rooliin, kunnes se alkaa tuntua oikealta.

– Sen vain jotenkin tietää, milloin on oikeilla jäljillä, ja yritän valita oikean polun niiden tuntemusten myötä, Pitt paljastaa.

babylon

Opetteli näyttelemisen uudestaan

Tunnetut Hollywood-näyttelijät puhuvat usein avoimesti saamastaan avusta, eikä Pitt poikkea tästä.

– En selviäisi yksin rooleista ja niiden maailmasta. Minulla oli joskus 10–15 vuotta sitten seinä vastassani. Tuntui, ettei mikään tapa näytellä ollut hyvä, ja löin päätäni seinään. Silloin kanssani alkoi työskennellä näyttelijäntyön opettaja, joka auttoi löytämään palaset uudelleen. Olin jotenkin päästänyt punaisesta langasta irti ja otin asiat liian lungisti.

– Jos minusta nyt tuntuu, ettei jokin asia mene oikein, palaan niihin oppeihin, ja palaset loksahtavat helpommin paikalleen, hän sanoo.

Pitt on asemassa, jossa voi kertoa haasteista ilman filttereitä. Margot Robbie on kipuamassa samaan supersarjaan. 27 vuotta Pittiä nuorempi Robbie saa rooleja, joista moni voi vain uneksia.

– Tällaiset roolit vievät todella paljon energiaa ja oikeasti vaativat paljon työtä. Vaikka lopputuloksessa moni asia tässä elokuvassa näyttää ihan hullulta juhlimiselta, moni unohtaa, että niitä kuvattiin useita päiviä. 

– Sen energiatilan pitäminen yllä vie voimat, mutta on samalla parasta mitä tiedän. Siksi me teemme tätä, Robbie hehkuttaa.

Lue myös: Margot Robbiesta palkkakuningatar – kuittaa Barbie-leffasta jättipotin

Artikkeliin liittyvät aiheet:
20.01.2023 07:15 | Teksti: Semira Ben-Amor | Kuvat: Paramount pictures / Scott Garfield, All Over Press

Seuraa meitä somessa