fbq
ArvostelutSarja-arvostelu: Wednesday on sopivan pelottavaa katsottavaa, mutta nimikkohahmoa olisi voinut näyttää enemmänkin
Sarja-arvostelu: Wednesday on sopivan pelottavaa katsottavaa, mutta nimikkohahmoa olisi voinut näyttää enemmänkin

Wednesday **** (Netflix)

Wednesday Addams (Jenna Ortega) on sarkastinen ja synkkä goottityttö, joka lähetetään Kuunapäivän opistoon, sillä hän täytti pikkuveljensä kiusaajien uima-altaan piraijoilla. Opisto on täynnä erilaisia hirviöitä seireeneistä vampyyreihin.

Opistossa Wednesday jakaa huoneensa pirteän ja valoisan ihmissuden Enidin (Emma Myers) kanssa, mikä koettelee hänen hermojaan. 

Lue myös: Suomalaista metalliyhtyettä kuullaan tämän hetken katsotuimmassa Netflix-sarjassa

Kun siviilejä ja oppilaita kuolee hämärissä olosuhteissa, Kuunapäivään ennakkoluuloisesti suhtautunut Wednesday haluaakin jäädä opistolle, vaikka tapauksen tutkiminen tietäisikin potkuja.

Sisäkuva
Positiivinen ja pirteä ihmissusi Enid (Emma Myers) on pessimistisen ja kyynisen Wednesdayn (Jenna Ortega) täydellinen vastakohta.

Netflixin katsotuimpana sarjana komeileva Wednesday perustuu sarjakuvapiirtäjä Charles ’Chas’ Addamsin vuonna 1938 luomaan Addamsin perhe -sarjakuvaan. Ikonisesta kauhuperheestä on nähty vuosikymmenien varrella tv-sarjoja ja elokuviakin. Addams Family – Perhe Addams (1991) -ja Addams Family II (1993) -elokuvissa Wednesdayta näytellyt Christina Ricci on myös mukana tässä uudessa sarjassa.

Kahdeksanosaisen sarjan neljä ensimmäistä jaksoa ohjasi konkariohjaaja Tim Burton (Batman, Saksikäsi Edward, Päätön ratsumies) ja loput neljä James Marshall (Smallville) ja Gandja Monteiro.

Tanssikohtaus nousi viraaliksi

Alle 13-vuotiailta kielletty kauhukomediasarja on sopivan pelottava. Wednesdayssa ei mässäillä säikyttelykohtauksilla, vaan jännittäviä kohtauksia tasapainottaa synkkä huumori. Hauskuudesta kuuluu kiitos nimikkohahmoa esittävälle Jenna Ortegalle, joka ilmekään värähtämättä jakelee piikitteleviä ja sarkastisia nokkeluuksia niin aikuisille kuin muille Kuunapäivän oppilaille.

Tämä tanssikohtaus nousi viraalihitiksi.Yhdestä kohtauksesta on noussut viraali-ilmiö sosiaalisessa mediassakin. Video, jossa Wednesday tanssii The Cramps -yhtyeen Goo Goo Muckin tahtiin on katsottu Youtubessa jo yli 10 miljoonaa kertaa. TikTokissa kappale on korvattu nopeutetulla versiolla Lady Gagan Bloody Marysta. Lisäksi sarjassa kuullaan suomalaista metalliyhtye Apocalypticaa.

Sisäkuva
Wednesdayn (Jenna Ortega) seurana Kuunapäivän opistolla on Thing, irtonainen käsi.

Hienoista meriiteistä ja sopivasta kauhumäärästä huolimatta Wednesdayssa keskitytään liikaa Kuunapäivän ihmissuhdedraamaan. Muiden oppilaiden elämää käsittelevät kohtaukset vievät tarinaa hyvin vähän eteenpäin, toisin kuin kohtaukset, joissa itse nimikkohahmo on mukana.

Wednesdayn viimeisen kohtauksen perusteella sarjalle on luvassa todennäköisesti jatkoa, jos Netflix ei peruuta sitä, kuten suoratoistopalvelu teki syksyn toiselle kauhuhitilleen, Midnight Clubille.

Lue myös: Christina Ricci yllättää Tim Burtonin Wednesday-sarjassa – piti roolinsa salassa trailerin julkaisuun saakka

Sarjan traileri.

Wednesday katsottavissa Netflixissä.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
07.12.2022 18:15 | Teksti: Pekka Luokkala | Kuvat: Netflix

Seuraa meitä somessa