fbq
ArvostelutNäkökulma: Ex and the city menee jo liian pitkälle – dildoleikit ja ”maton nuolennat” kuuluvat aikuisviihteeseen, ei tositelevisioon
Näkökulma: Ex and the city menee jo liian pitkälle – dildoleikit ja ”maton nuolennat” kuuluvat aikuisviihteeseen, ei tositelevisioon

Ihmissuhteita käsittelevät tositelevisio-ohjelmat antavat eliksiiriä niille kaikille ihmisyyden piirteille, joita ei katsota aina hyvällä: juoruilulle, draamannälkäisyydelle ja vahingonilolle. Näitä piirteitä ruokin myös itsessäni joka torstai, kun discovery+-palveluun ilmestyy Ex and the City -realitysarjan kaksi uusinta jaksoa. 

Realitysarjassa nuoret, osa taviksia, osa ohjelman kautta julkisuuteen tulleita, laitetaan asumaan kesäksi kattohuoneistoon Helsingin ylle, ja he saavat bilettää parin viikon ajan sielunsa kyllyydestä. Lasiin ei niin sanotusti syljetä. He viettävät elämänsä sinkkukesää deittaillen ja juhlien. 

Lue myös: Kommentti: Te himokkaat Ex on the Beach -nuoret: jos te olisitte lapsiani, hakisin teidät niskaperseotteella kotiin

Olen kyseisen sarjan ja sen pääsarjan Ex and the Beachin ahnas fani. Olen katsonut molempien sarjojen kaikki kaudet, ja odotan uusia tulevaksi aina into piukeana.

Ex and the Cityn paraikaa pyörivällä toisella kaudella. Itselläni on kuitenkin tahtonut mennä muutaman kerran popcornit väärään kurkkuun, sillä meno on ajoittain äitynyt turhankin villiksi – ainakin näin päälle kolmikymppisen rouvaihmisen näkökulmasta. Olen kelannut kohtauksia edestakaisin ja tehnyt analyysia siitä, näkivätkö silmäni oikein.

T
Ex and the Cityssä meno on äitynyt ajoittain hyvinkin villiksi. 

Ristiriitaista, vai mitä?

12. jaksossa iltabileet äityivät niin estottomiksi, että Julia istuutuu dildon päälle keskellä keittiön pöytää, vain vähän ennen kuin Joonatan nautiskelee sen ääressä iltapalaa. Myös muut osallistujista innostuivat leikkimään dildoilla. Ainoastaan faijaksi tituleerattu Joonatan ei voinut leikkiä ymmärtää. Muiden mielestä se oli vain hauskaa ja Joonatan tosikko. 

Lue lisää: Ex and the City Suomi: Joonatan suuttuu dildoleikistä: "En halua olla osa tollasta räkismeininkiä"

15. jaksossa puolestaan nähtiin omille silmilleni entistä roisimpi kohtaus, kun Roosa ja Aliisa päätiävät vietellä alkuun sylitanssilla Joonatanin, minkä jälkeen kolmikko siirtyi peiton alle. Pian se alkoikin heilua. Aktin jälkeen Julia heräsi päiväunilta ja kömpii Roosan peiton alle tekemään taikojaan. Roosan jälkeen Julia siirtyi Aliisan peiton alle. 

– Suoraan siitä töihin mattopesuriksi, Julia kuvaili toimintaansa. 

Lue lisää: Ex and the City: Naiset viihtyvät keskenään peiton alla – Julia vaihtaa välillä partneria

En tiedä, onko tämän ajan parikymppisillä avoimempi käsitys seksuaalisuudesta, mutta omasta mielestäni tällaiset leikit kuuluvat ennemminkin aikuisviihde-elokuviin kuin kotisohvalla päivystävien verkkokalvoille.

Vaikka "maton nuolenta" sun muut petipuuhat eivät mielestäni kuulukaan televisioon, niin siitä huolimatta odotan jo torstaita ja sitä hetkeä, kun pääsen painamaan play-nappia käynnistääkseni Ex and the Cityn uusimmat jaksot. Sangen ristiriitaista, vai mitä?

Ex and the City ja Ex and the Beach katsottavissa discovery+-palvelussa. 
 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
09.11.2022 18:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Discovery

Seuraa meitä somessa