fbq
ArvostelutElokuva-arvostelu: Kulkuset kulkuset voisi olla kömpelö kopio, mutta tämä joulukomedia on toista maata
Elokuva-arvostelu: Kulkuset kulkuset voisi olla kömpelö kopio, mutta tämä joulukomedia on toista maata

Pääosissa nähdään muun muassa Christoffer Strandberg, Antti Tuomas Heikkinen, Martti Suosalo, Pirkko Hämäläinen, Eeva Litmanen, Sari Siikander ja Ali Jahangiri.

Kulkuset kulkuset ***

On jouluaatto. Oskarin ja Joonan muodostama pariskunta on saanut viimein kerättyä molempien perheet saman katon alle. Joulujuhlinnan lisäksi tiedossa on suuri yllätysuutinen. Kahden suvun kirjava joukko ei kuitenkaan meinaa päästä edes päivälliseen asti ilman eripuraa ja riitelyä.

Kulkuset kulkuset perustuu Helena Bergströmin ohjaamaan ruotsalaiselokuvaan En underbar jävla jul (2015). Tällaiset muokkaukset kärsivät usein tietynlaisesta kömpelyydestä, mutta Kulkuset kulkuset on toista maata.

Huumori on luontevaa, ja vaikka yhtenä teemana on monikulttuurisuus, tarina on saatu sovitettua suomalaiselta tuntuvaan tapahtumamaailmaan. Myös vakavat teemat vanhemmuudesta ja erilaisuuden hyväksymisestä saadaan lomitettua hienosti huumorin sekaan.

Draamakomedia. O: Taru Mäkelä. N: Christoffer Strandberg, Antti Tuomas Heikkinen, Eeva Litmanen, Sari Siikander. (Suomi 2022). 98 min. 

Lue myös: Christoffer Strandberg nähdään ensimmäisessä leffapääroolissaan joulukomediassa Kulkuset kulkuset: ”Monesti vähemmistöistä tehtävä sisältö on ahdistavaa ja vakavaa”

28.10.2022 07:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Don Films / Jaakko Kahilaniemi

Seuraa meitä somessa