fbq
HaastatteluChristoffer Strandberg nähdään ensimmäisessä leffapääroolissaan joulukomediassa Kulkuset kulkuset: ”Monesti vähemmistöistä tehtävä sisältö on ahdistavaa ja vakavaa”
Christoffer Strandberg nähdään ensimmäisessä leffapääroolissaan joulukomediassa Kulkuset kulkuset: ”Monesti vähemmistöistä tehtävä sisältö on ahdistavaa ja vakavaa”

Pikkuhiljaa kriisiytyvän juhlapäivän aikana toistensa kanssa luovivat muun muassa homopari, maahanmuuttajat ja kontrollifriikki keski-ikäinen lakimies.


Elokuva perustuu ruotsalaiseen vuoden 2015 En underbar jävla jul -leffaan. Taru Mäkelän ohjaaman suomalaisversion laajaan tähtikaartiin kuuluvat muun muassa Christoffer Strandberg, Antti Tuomas Heikkinen, Martti Suosalo, Pirkko Hämäläinen, Eeva Litmanen, Sari Siikander ja Ali Jahangiri.

Sukujoulua miehensä Joonan (Antti Tuomas Heikkinen) kanssa isännöivää Oskaria esittää Christoffer Strandberg. 

– Käsikirjoitusta lukiessa iloitsin siitä, että tehdään jouluelokuva juuri näistä ihmisistä ja tällaisista teemoista. Mukana on paljon erilaisten vähemmistöjen edustajia. Monesti, kun tehdään sisältöä vähemmistöistä, niin siitä tulee helposti jotenkin vähän ahdistavaa tai hirveän vakavaa, Christoffer arvioi.

– Tässä elokuvassa minusta on ihanaa se, että se näyttää hauskalla, mutta myös koskettavalla tavalla, että ihmisiähän me kaikki olemme. Esimerkiksi ne aluksi tuomitsevilta vaikuttavat hahmot ovat kokonaisia ja tunnistettavia hahmoja. Suvun sisällä tapahtuu monta kasvutarinaa, hän kuvailee.

Lue myös: Christoffer Strandberg paljastaa: Urallani on aika kääntää uusi sivu

Kulkuset kulkuset elokuvateattereissa 28.10.

kulkuset

Artikkeliin liittyvät aiheet:
27.10.2022 11:22 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Don Films/Sami Kuokkanen

Seuraa meitä somessa