fbq
ArtikkelitNäkökulma: Saako tästä edes kirjoittaa – Kin-sarjan kiinnostavin juttu löytyy näyttelijän naamasta!
Näkökulma: Saako tästä edes kirjoittaa – Kin-sarjan kiinnostavin juttu löytyy näyttelijän naamasta!

Viime talvena Elisa Viihde Viaplayhin tuli taas yksi gangsterisarja, Kin. Dubliniin sijoittuvassa sarjassa seurataan tällä kertaa irlantilaisen järjestäytyneen rikollisen koukeroita, pitkälti Kinsellan kriminaaliperheen kautta.  

Kinsellan perheen tarinaa on innoittanut tosi elämän gangsteri Christy Kinahan, joka perheenjäsentensä kanssa on pyörittänyt pahamaineista irlantilaismafiaa.

Katsoin sarjan läpi viikossa, vaikka se ei mielestäni olekaan lajityypin ehdotonta kärkeä. Asia, joka sarjasta jäi päällimmäisenä mieleeni on sen luonteinen, että ehkä siksi vasta nyt uskallan kirjoittaa aiheesta. 

LUE MYÖS: Näkökulma: Kaikki synnit -sarja on tarkkanäköistä kuvausta pohjoisesta

Kin ei ole vain vahvojen ja väkivaltaisten miesten tarina, sillä hyvin suuressa roolissa on myös Clare Dunnen esittämä mafiaperheen perheenäiti Amanda Kinsella.

Juuri tämä hahmo on se, johon huomioni kiinnittyi sarjassa kaikista eniten. Ja nyt tulee se hieman nolo tunnustus. Amanda ei näet ole mielestäni kiinnostava erinomaisen näyttelijätyön tai tarkkaan kirjoitetun roolihahmon vuoksi, vaan siksi, että hänen vasemman silmänsä alapuolella on hyvin näkyvä syntymämerkki, joka muistuttaa vähän ns. mustaa silmää.

Mietin kuumeisesti sitä, onko tällainen hyvin huomiota herättävä fyysinen ominaisuus kirjoitettu hahmolle eli onko kyseessä maskeerajan työnäyte vaiko kenties näyttelijän oikea esteettinen ominaispiirre.

Olin näet melko varma, että kyseessä on tarkoituksella hahmolle luotu yksityiskohta, koska muuten voisin olettaa, että tämä ”häiriötekijä” olisi poistettu kasvoilta meikkituolissa.

Clare Dunne
Clare Dunne on näytellyt myös muun muassa elokuvassa Spider-Man: Home Coming.
​​​​​

Väärässä olin. Asia nimittäin vaivasi minua niin paljon, että lähdin tutkimaan sitä. Löysin Clare Dunnen haastattelun Woman´s Way -sivustolla, jossa hän puhuu syntymämerkistään avoimesti ja paljastaa, miksi ei halua piilotella sitä meikillä, vaikka monien mielestä saisi enemmän töitä jos tekisi niin.

Yksi syy on se, että syntymämerkkiä on hyvin vaikea saada piiloon meikillä. Mutta asiaan liittyy myös vahvasta itsetunnosta kertova periaate, joka on varsin ihailtava ja oikeasti se syy, miksi aiheesta kirjoitan.

– Päätin jo urani alussa, etten uhraa yhtäkään ylimääräistä tuntia meikkaamiselle tämän asian takia, sillä se ei minulle lisää rooleja toisi, vaan veisi vaan aikaani. Ajattelen niin, että jos joku haluaa minut johonkin rooliin, niin hyvä homma. Jos ei halua, niin sittenpähän he eivät ole ihmisiä, joiden kanssa työskentelen. Se on niin yksinkertaista, Clare toteaa. 

Kin -sarjan ensimmäinen tuotantokausi (8 jaksoa) katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Lue myösSarja-arvostelu: Rikossarja Power koukuttaa kuin pikaruoka – ja on katsojalle yhtä epäterveellinen

Artikkeliin liittyvät aiheet:
24.07.2022 14:15 | Teksti: Atte Alhainen | Kuvat: Bernard Walsh, All Over Press

Seuraa meitä somessa