fbq
Uutiset
24.10.2016 17:36
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan toimitus
Yök, mikä vessanpönttö - kaikki kuvat räppäri Junon vuokra-asuntoläävästä!
Yök, mikä vessanpönttö - kaikki kuvat räppäri Junon vuokra-asuntoläävästä!
Uutiset
24.10.2016 17:36
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan toimitus

Helsinkiläinen mies vuokrasi räppäri Jon ”Juno” Korhoselle studioasunnon Helsingin Kalliosta vuoden 2014 alussa. Asunto oli miehellä itsellään vuokralla, joten hän teki räppäristä jälleenvuokralaisen.

Pian vuokraamisen jälkeen Junolla alkoi olla ongelmia vuokranmaksun kanssa.

– Juno maksoi ensimmäisen vuokran sovitusti taloyhtiölle, mutta sitten alkoivat ongelmat. Hän makseli pikkusummia, ja sitten ei taas tullutkaan rahaa pitkään aikaan, mies kertoo Seiskalle.

Lopulta taloyhtiö kyllästyi maksuvaikeuksiin ja purki vuokrasopimuksen. Helsinkiläismiehen kontolle lankesi Junon pystyyn jättämiä vuokria useiden tuhansien edestä, koska hän oli päävuokralaisena vastuussa vuokralaiselle kuuluvista velvollisuuksista ja vahingoista.


Karmiva pönttö

Helsinkiläismies käski Junon pakata kamansa. Juno jätti asunnon keväällä 2015, kun hän muutti yhteen laulaja Janna Hurmerinnan kanssa. Sittemmin pariskunta on jo eronnut.

Junon poistuttua mies meni tarkastamaan asunnon kuntoa. Edessä oli järkytys.

 

Seinät jouduttiin maalaamaan uudestaan.
 

– Asunto oli aivan ruokottomassa kunnossa ja paikkoja oli hajotettu. Yhden huoneen seinään oli maalattu iso ja hämmentävä maalaus.

 


– Vessanpönttö näytti siltä, ettei sitä oltu kertaakaan pesty. Kylpyhuoneen lattiat olivat tahmaisen eritteen peitossa ja koko asunto haisi järkyttävältä.
 

 

Mies joutui tekemään asuntoon viikon kestäneen remontin. Asuntoon oli jätetty myös paljon epämääräistä tavaraa.

– Jouduin kuskaamaan kaatopaikalle kaksi kuormallista roinaa.

 

Kaapista löytyi rikkinäinen teollisuusvalaisin.

 

”En saanut senttiäkään”

Työtuntien lisäksi remonttivälineisiin ja materiaaleihin upposi satoja euroja.

– Jouduin asian vuoksi maksuvaikeuksiin, ja laskut päätyivät ulosottoon. Junolta en tietenkään ole saanut senttiäkään, mies harmittelee Seiskalle.

 

 

Asuntoon oli myös tehty erikoisia muutoksia. Ulko-oven kahva oli katkaistu ilmeisesti sen vuoksi, ettei ovea saisi postiluukun kautta auki.

Oveen oli asennettu myös erityinen turvasalpa.

 

 

Seiska kysyi asunnon kuntoa Junolta Pahan kukat -elokuvan lehdistötilaisuudessa.

– Meillä on ollut silloin firman toimisto Kalliossa. En usko, että siellä on ollut mitenkään erityisen sotkuista, koska meillä kävi siellä siivooja, Juno kommentoi hämmentävästi.