fbq
Uutiset
08.01.2018 16:59
Teksti | Kuvat: Sami Sinokki
Wallu Valpio yllättäen mukana pöytälätkän SM-kisoissa: Tulin tänne nöyryyttämään ammattilaisia – näin todellisuudessa kävi!
Uutiset
08.01.2018 16:59
Teksti | Kuvat: Sami Sinokki

Mediapersoona Wallu Valpio, 44, otti osaa viikonloppuna järjestettyihin pöytäjääkiekon SM-kisoihin.

Kisoja pelattiin useassa eri sarjassa, mutta sen sijaan, että Wallu olisi ottanut osaa tulokassarjaan, hän lähti kovin luuloin suoraan avoimeen mestaruussarjaan.

 – Tulin tänne nöyryyttämään ammattilaisia. Laji kuin laji, minulla ei ole tapana lähteä häviämään. Vaikka lähtisi curlingia pelaamaan, niin aina lähdetään tosissaan. Heti, kun tartun tikkuun, niin se on otsa kurtussa ja Ramones-asento päälle ja menoksi, Wallu uhoaa ennen koitosta.

Wallu

Taustaa rockkisoista

Wallu lähti Helsingin Uudella Yhteiskoululla järjestettyihin kisoihin kylmiltään, sillä edellisestä pöytälätkäpelistä oli aikaa vähintään kolme vuotta. Taustalta löytyy kuitenkin runsaasti kokemusta.

– Aikoinaan pelasimme rockpöytälätkän sm-kisoja, joita näytettiin MoonTV:llä. Ne olivat helvetin hyvät geimit. Siellä oli HIM:n Burton soittamassa taustamusiikkia syntikalla, meillä oli kaukalossa kamerat ja juontajat juontamassa matseja. Siellä oli tosin vähän eri nestekuuri kuin täällä. Täältä saa ainoastaan kahvia, Wallu nauraa.

– Siellä pelattiin verissä päin ja pelimiehet kyllä erottuivat. Jotkut toivat omat tuolit ja omat pelaajat. Kie Von Hertzen, Kerkko Koskinen ja Jimi Pääkallo olivat kovia. Ei, kun Jimi Pääkallo oli oikeastaan aika huono. Se taitaa olla huono kaikessa, hän vitsailee. 

Wallu

Rockpöytälätkän SM-kisoissa Wallu oli parhaimmillaan useasti semifinaaleissa. Kisatraditio ja pöytälätkäinnostus kuitenkin kuivuivat rockpiireissä lopulta kasaan, eikä kisoja ole järjestetty enää vuosiin.

Helsingin Uuden Yhteiskoulun liikuntasalissa järjestetyt SM-kisat olivat kuitenkin vähän toisen tason kisat kuin rokkarien kaljanhuuruiset puulaakipelit. Osallistujia oli 55, joista useimmat olivat todellisia pelimiehiä. Myös kunto oli koetuksella, sillä pelkästään alkulohkossa pelattiin 18 peliä putkeen. 

– Kroppa kertoo, että pelattu on. Kaksi tuntia putkeen. En edes muista milloin olisin viimeksi harrastanut mitään urheilua kahta tuntia putkeen, kun ei se oikein tuolla petipuuhissakaan niin kauaa kestä, Wallu hekottaa kisarupeaman jälkeen.

LUE: 19 vuotta nuorempi rakas jätti Wallu Valpion neljän vuoden seurustelun päätteeksi: En seurustele enää ikinä!

10-1-nöyryytys

No, mikä oli lopputulos. Onnistuiko ammattilaisten nöyryyttäminen?

– Kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä, joten en minä ainakaan kaikille hävinnyt. Yhden kovan pelaajan pieksinkin. Pahin tappio taisi olla peli yhtä paljon hehkutettua äijää vastaan. Tein aluksi maalin ja ihmettelin, että miksi tätä kaveria muka on kehuttu. Sen jälkeen hän sulki toisen silmänsä ja voitti 10-1. Olihan se nöyryyttävää, Wallu myöntää.

Jatkokarkeloihin ei tuloksella ollut asiaa.

Wallu

Wallu muistetaan parhaiten MoonTV:n legendaarisena juontajana. Nykyään hän pyörittää Helsingin Henry’s Pubissa joka torstaista Helatorstai-klubia jo kymmenettä vuotta ja työskentelee Helsingin kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan varavaltuutettuna vasemmistoliiton riveissä. Lisäksi hän järjestää helmikuussa Nosturissa Femma-gaalan, joka täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Femma-gaala on Emma-gaalan varjogaala.

– Jos artisti ei myy kybällä, niin hänet voidaan palkita femmalla, Wallu letkauttaa.

Katso video Wallun pöytälätkätaidoista!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »