Vuosia vankilassa istunut Sami, 36, palkkaa ex-linnakundeja firmaansa: ”Kukaan muu ei huoli heitä!”

Uutiset | 29.07.2018 13:30

Sami Valosen katse on kirkas ja kädenpuristus vahva. 36-vuotias vaikuttaa rehdiltä suomalaiselta naapurinpojalta.

On vaikea uskoa, että hän on nuoresta iästään huolimatta kokenut melkoisen helvetin.

– Miedot huumeet tulivat kuvioihin ollessani 15-vuotias. Kavereiden kanssa polteltiin pilveä, juotiin viinaa ja varasteltiin. Pari vuotta myöhemmin kuvaan astuivat kovat huumeet amfetamiini, ekstaasi ja kokaiini.

– Niinpä 17-vuotiaana olin ensimmäisen kerran vankilassa, Sami muistelee.

Lue myös: Suomalaisparin haastava rakkaus - Lotta rakastui linnakundiin: Sami kertoi rehellisesti, mitä oli tehnyt!

Halusin huomiota

Sami on eroperheen vesa ja kertoo, että suurin syy päihteiden käytön aloittamiselle oli huomiohakuisuus ja kapinointi. Hän myöntää nyt katuvansa, että aiheutti huolta ja murhetta vanhemmilleen.

Ensimmäisen vankeustuomionsa Sami sai törkeästä varkaudesta. Sen jälkeen vankila tuli todella tutuksi.

– Mitä vanhemmaksi tulin, sitä kovempia olivat rötökset ja sitä myöten myös rangaistukset. Lusittuja vuosia on reilu kymmenen.

– Tuollainen kusenpolttama pulkannaru olin pahimmillani. Olen kuitenkin aina pitänyt kunnostani huolta, huumeista huolimatta, Sami sanoo. Kuva on vuodelta 2003.
– Tuollainen kusenpolttama pulkannaru olin pahimmillani. Olen kuitenkin aina pitänyt kunnostani huolta, huumeista huolimatta, Sami sanoo. Kuva on vuodelta 2003.

Lue myös: Tomi Lilja lusi liki puolet elämästään vankilassa: Halusin olla mafiapomo!

Vapaus koitti vappuna

Viimeisen kerran Sami vapautui vankilasta vapunpäivänä 2017. Päihteiden käytön hän oli lopettanut jo 2005.

– Uskoin, että kun lopetan kaman vetämisen, niin rikostenkin tekeminen loppuu. Ei se ihan niin mennyt. Hetken aikaa olin kunnolla, mutta kun töitä ei ollut, rikollisuus astui takaisin kuvioihin.

Sami on tehnyt melkein kaikki muut rikokset, paitsi henkirikosta. Viimeinen tuomio tuli törkeästä väkivallasta ja omaisuusrikoksia. Niistä hän istui viisi vuotta.

Lue myös: Seiska oli vastassa, kun 16,5 vuotta istunut Pekka vapautui vankilasta: lue uskomaton tarina!

Oikeassa paikassa

Muutama vuosi sitten vielä vankilassa ollessaan Sami tapasi musiikkialalla vaikuttavan Pete Eklundin. Pete oli kuvaamassa musiikkivideota vankilassa ja rupesi juttusille Samin kanssa.

– Pari viikkoa myöhemmin istuin Peten konttorilla, ja siitä yhteistyö lähti. Kerrankin olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan – vankilassa, Sami naurahtaa synkästi.

Lue myös: Vapaaottelulegenda Mika ”Immu” Ilmén virui vuosia vankilassa: Sain tuomion väärin perustein!

Toimitusjohtajaksi

Sami pääsi koevapauteen, ja Pete palkkasi hänet firmaansa. Puoli vuotta myöhemmin miehet perustivat yhdessä Likainen Tusina Oy:n, jonka toimitusjohtaja Sami nykyisin on. Kaksikko palkkaa töihin entisiä vankeja, ihmisiä, joilla on rikosrekisteri ja rankka menneisyys.

– Kukaan muu ei huoli heitä. Mieti, että sinulla olisi kaksi muovikassillista omaisuutta eikä mitään muuta. Siitä on vaikea lähteä rakentamaan tulevaisuutta. Me annamme ainakin työtä, Sami sanoo hiljaa.

Teksti:Sami Spåra
Kuvat:Jari Karjalainen ja Sami Valosen kotialbumi
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!