Uutiset

Vuosi sitten Sofia Belórf istui inhassa sellissä raskaat rikosepäilyt niskassa - muistelee nyt elämänsä kauhunhetkiä: Karmivaa ja sydäntä särkevää

15.07.2020 14:22

Suomen rikoshistorian suurimman huumejutun oikeuskäsittely Helsingin käräjäoikeudessa alkaa pikku hiljaa olla tuomioita vaille valmis. Pääsyytetty ja omat rötöksensä pääosin tunnustanut liikemies Niko Ranta-aho odottaa oikeuden päätöstä vapaalla jalalla. Toinen päätekijäksi epäilty, ammattigangsteri Janne "Nacci" Tranberg, puolestaan istuu kiven sisässä ja kiistää kaiken, vaikka maallikon silmin häntä vastaan on kerätty paljonkin näyttöä osallisuudesta törkeisiin huumausainerikoksiin.

Juttuun nivoutuu kymmeniä henkilöitä eri puolilta Suomea. Nikon johtaman liigan rikoshyöty lasketaan miljoonissa ja Suomeen tuotetut kovat huumausaineet kymmenissä, ellei sadoissa, kiloissa. Poikkeuksellista on myös jutun saama huomio mediassa. Viime aikoina pääepäillyt itse ovat pitäneet tapausta esillä antamalla haastatteluja. Rikoskokonaisuudessa pieni sivuhaara koskee somevaikuttaja Sofia Belórfia

Seiskan paljastus

Katiskasta on uutisoitu huumejutuksi siis poikkeuksellisen paljon ja lisää löylyä on luvassa, kun Niko pääsee ääneen elokuussa Ruutu-palvelussa starttaavassa True Crime -sarjassa Katiska, jossa käsitellään hänen omia rikoksiaan. Vastaavaa ei ole Suomen televisiossa ennen nähty.

 

Alun perin Katiska-kokonaisuus vyöryi julkisuuteen Seiskan jymypaljastuksesta viime heinäkuussa. Tuolloin kerroimme ensimmäisenä kaikista tiedotusvälineistä, että Niko ja Sofia on vangittu. Sen jälkeen Suomessa ei vähään aikaan muusta puhuttukaan, kuin Nikosta ja Sofiasta. 

"Mitä v***ua Niko?!" - Poliisi ryntäsi pariskunnan asuntoon mellakkavarusteissa! 

Nyt heinäkuussa 2020 liikemies Stefan Thermanin kanssa onnellisesti yhtä pitävä Sofia voi muistella viime kesän kauheuksia vapaana ja hyvinvoivana. Hän kirjoittikin Instagramiin tunteikkaan päivityksen aiheesta. 

Superyllätys: Stefan Therman ja Niko Ranta-aho lähtivät sopuisasti aamuvissylle! Julkaisivat paljonpuhuvan yhteiskuvan - ovatko eripura ja suhdedraama selätetty?

Elämä kantaa. Vuosi sitten heinäkuussa, sateisena aamuna tapahtui jotain todella karmivaa, sydäntä särkevää ja koko elämääni järisyttävää. Silloin en olisi uskonut, että vuoden päästä elämä voisi olla taas ihanaa ja toivoa täynnä. Se on muistutus siitä että asiat järjestyy AINA! Ennemmin tai myöhemmin, tavalla tai toisella.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Jessica (@sofiabelorf) on

Tässä vaiheesssa on toki syytä muistaa, että Sofiaa syytetään sekä rahanpesurikoksesta että huumausainerikoksesta. Nikon, Naccin ja kumppaneiden epäilyihin verrattuna Sofian osuus on lähinnä kuriositeetti, mutta on mahdollista, että hänellekin luetaan aikanaan tuomio. Rikosnimikkeisiin nähden kyseeseen tulevat sakot tai ehdollinen vankeus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Niko Ranta-aho (@rawrane) on

Sofian exän, Nikon, kohdalla tilanne on toinen. Tunnustaminen ja asioiden oma-alotteinen selvittäminen oletettavasti pienentää rangaistusta vaaditusta maksimista eli 13 vuodesta, mutta luvassa on silti pitkä kakku. Vankilaan meneminen Nikoa tuskin kuitenkaan pelottaa. 

Oman kertomansa mukaan hän aikoo viettää kiinnioloaikaansa työnteon ja liikunnan merkeissä. Koska hänellä ei ole väkivaltataustaa, on siirto avolaitokseen myös mahdollinen, kun rangaistusta on kärsitty määräosa suljetussa vankilassa. 

Teksti:Poutanen Pauli
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!