Uutiset

Vappu Pimiä pakeni koronakeskiöstä: Mökkielämä on turvallisin vaihtoehto!

25.04.2020 11:01

Juontaja Vappu Pimiä on tehnyt samoin kuin monet suomalaiset ja pysynyt visusti kotona. Vain Vappu ja Marja Liven kuvaukset ja oma aamulenkki tekevät poikkeuksen.

Vaikka Vappu on tottunut hoitamaan montaa asiaa samanaikaisesti, on koko maailmaa ravisteleva korona tuonut haasteita työ- ja perhe-elämän yhdistämiseen.

– 7-vuotias tyttäreni Viola käy koulua etänä, ja samaan aikaan nelivuotias Selma häärää joka paikassa. Samalla minä ja mies hoidamme työmme, Vappu listaa.

– Joudun taiteilemaan monessa roolissa: olen äiti, yrittäjä, kotiopettaja ja keittäjä. Kaikilla perheillä on toki sama tilanne, joten en sano eläväni missään kärsimyksessä.

 

Lapset liikkumaan ja leikkimään

Vapulla ja hänen puolisollaan yrittäjä Teemu Huuhtasella on mökki Salon lähistöllä. Vaikka Vapun työt ovat Helsingissä, on elämä mökillä tällä hetkellä turvallisin ratkaisu koko perheelle.

– Lasten kanssa tulee haasteita, koska ei voi olla pelkästään neljän seinän sisällä. Mökillämme on helpompaa, siellä lapset voivat leikkiä ulkona, eikä tarvitse lähteä julkisille paikoille puistoihin.

Vappu tietää älylaitteiden olevan monille helppoja lapsenhoitoratkaisuja, mutta videoiden katseleminen ei voi olla lasten ainoaa puuhaa.

– Lasten on päästävä ulos leikkimään ja liikkumaan!
 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!