fbqValtavasti tunnearvoa! Kalle Palander luopuu rakkaasta Tornion-kodistaan – ”Se on isäni muistomerkki” | Seiska
Uutiset
12.11.2020 13:32
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto, All Over Press ja Etuovi.com
Kalle Palander
Valtavasti tunnearvoa! Kalle Palander luopuu rakkaasta Tornion-kodistaan – ”Se on isäni muistomerkki”
Uutiset
12.11.2020 13:32
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto, All Over Press ja Etuovi.com

Entinen alppihiihtäjä Kalle Palander, 43, voitti pujottelussa maailmanmestaruuden ja valloitti lajin maailmancupin isänsä valmennuksessa. Jouni Palanderin kanssa tuli tulosta myös rinteiden ulkopuolella: isä rakensi pojalleen jyhkeän kivitalon Tornionjoen rannalle.

– Isä oli mielettömän taitava käsistään. Ikävä kyllä hän ei ehtinyt saada työtään valmiiksi ennen kuin sairastui ja kuoli keuhkosyöpään, Kalle selostaa Seiskalle muistellen keväällä 2009 menehtynyttä isäänsä.

– Muistan, miten kova paikka se oli isälle, että työ jäi kesken. Hän harmitteli sitä vielä sairaalavuoteellakin, että ”perkele, kun jäi sekin kesken”. Vastasin hänelle silloin, että älä nyt sitä murehdi, Kalle nieleskelee.

Avarasta kivitalosta on henkeäsalpaavat näkymät Tornion- joelle. – Kyseessä on mieletön kämppä. Harmi, että se jäi niin vähälle käytölle, Kalle suree.
Avarasta kivitalosta on henkeäsalpaavat näkymät Tornionjoelle. – Kyseessä on mieletön kämppä. Harmi, että se jäi niin vähälle käytölle, Kalle suree.

Lue myös: Riina-Maija Palander erikoishaastattelussa: "Olen keskustellut Kallen kanssa pettämisasiat ja hän on jo rauhoittunut!"

On sanomattakin selvää, että komealla arvotalolla riittää runsaasti tunnearvoa. Siksi Kallelle on ollut kova pala luopua vuonna 2008 valmistuneesta kivikodistaan.

– Jos rehellisiä ollaan, talo on ollut hiljaisessa myynnissä jo yli vuoden päivät. Yritin aluksi kaupitella sitä kaikille mahdollisille sukulaisille juuri siksi, että talolla on niin valtavasti tunnearvoa. Se on isäni muistomerkki.

Isä ja poika. Kallen valmentajana toiminut Jouni Palander menehtyi keuhkosyöpään 63-vuotiaana keväällä 2009.
Isä ja poika. Kallen valmentajana toiminut Jouni Palander menehtyi keuhkosyöpään 63-vuotiaana keväällä 2009.

Lue Kallen syyt talosta luopumiseen torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!