fbq
Uutiset
30.08.2018 10:12
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus
antti tuisku
Uutuuskirja paljastaa: rahaton Antti Tuisku pyöri kavereidensa nurkissa, ramppasi baareissa ja kaipasi selkääntaputtelua – ”Pää oli ihan myllerryksessä”
Uutiset
30.08.2018 10:12
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus

Antti Tuiskun elämästä kertova Antti Tapani (WSOY) valottaa sellaisiakin asioita Suomen suosituimpiin lukeutuvasta poptähdestä, jotka ovat aiemmin olleet julkisuudelta piilossa.

Tänään torstaina (30.8.) ilmestyneessä elämäkerrassa kerrotaan muun muassa koulukiusatuksi tulemisesta, vaikeista – paikoin väkivaltaisistakin – seurustelusuhteista sekä läheisriippuvuudesta.

Lue lisää: HS: Verissä päin makuuhuoneeseen paennut Antti Tuisku soitti hysteerisenä hätäkeskukseen – kumppani löi lautasella päähän

Kesäkuun lopussa Antti esiintyi toistaiseksi viimeistä kertaa Provinssissa. Sen jälkeen hän jäi määrittelemättömän mittaiselle tauolle.

Viisi albumia kahdessa vuodessa

Ennen Provinssin jäähyväiskeikkaa Tuisku oli täyttänyt areenat Mun on pakko twerkkaa -kiertueellaan. Suosio viime vuosina on ollut valtaisaa, mutta oli aika, jolloin moni luuli popparin junan jo menneen.

Kirjassa kerrotaan vuodesta 2007, jolloin Tuiskun ura oli tullut ensimmäistä kertaa jonkinlaiselle vedenjakajalle. Häneltä oli ilmestynyt kahdessa vuodessa peräti viisi albumia, joiden myynti kuitenkin laski laskemistaan.

antti tuisku

Kiertueesta tuli takkiin

Oli kokoelmalevyn aika. Sitä seurannut kiertue floppasi pahasti, kun suurimmatkin keikkapaikat täyttyivät ”just ja just puolilleen.”

Tosi kallis tuotanto ja esiinnyttiin parille sadalle ihmiselle. Rovaniemellä esiinnyin Tivolissa alaikäisille, ja siellä oli tuskin sataa ihmistä. Mun kotikaupunki! Mitä helvettiä? Tuisku muistelee.

Kiertueesta tuli taloudellisesti takkiin ja suosio alkoi muutenkin hiipua. Se heijastui myös Antin tienesteihin: hänen oli mentävä epämukavuusalueelleen ja otettava vastaan eräs tv- ja teatterityö, jotta hän olisi kyennyt elää ”normaalia elämää.”

"Ramppasin baareissa"

Samoihin aikoihin hän aloitti myös psykoterapian, joka kustansi 500 euroa kuukaudessa. Kun tv-ohjelma ja teatteriprojekti päättyivät, Antin piti muuttaa kavereidensa luo asumaan.

Terapiaan hän oli päätynyt, koska oli huomannut itsestään ikäviä piirteitä.

Pää oli ihan myllerryksessä ja ramppasin baareissa hakemassa selkääntaputtelua ja egon pönkitystä. Sitten alkoi tuntua, etten saanut edes niitä.