Uutuuskirja: Jukka Jalonen järjesti kultaleijonille Cheek-yllätyksen juuri ennen MM-finaalia - "Se oli uskomaton hetki!"

Uutiset | 23.10.2019 18:02

Ensi maanantaina julkaistavassa Kultaleijonien tarina 2019 -kirjassa (Bazar Kustannus) käydään yksityiskohtaisesti läpi Suomen jääkiekkomaajoukkueen matkaa kohti MM-kultaa viime keväänä Slovakian Bratislavassa.

Toimittaja Harri Pirisen kirjoittamassa, Jääkiekkoliiton kanssa yhteistyössä tehdyssä kirjassa kuvataan Leijonien joukkueen kasvamista kohti suurta unelmaa ja sitä, kuinka yhdeksi kaikkien aikojen huonoimmaksi joukkueeksi Hufvudstadsbladetissa leimattu joukkue yllätti epäilijänsä ottelu toisensa jälkeen.

Lue lisää: Kirjapaljastus Leijonien villeistä MM-kultajuhlista: Hyökkääjä Joel Kiviranta vietiin kansanjuhlasta poliisikyydillä - "Missäs sinä olet ollut?!"

Teos kuvaa myös tarkasti, kuinka joukkueen yhteishenki ja lataus kasvoi turnauksen aikana. Kanadaa vastaan pelatun MM-finaalin alla pidetyssä viimeisessä ottelupalaverissa päävalmentaja Jukka Jalonen viritti kokemattoman joukkueensa tunnelmaan yllättävällä keinolla.

Jalonen soitti nimittäin palaverin päätteeksi joukkueelle räppäri Cheekin Äärirajoille-kappaleen. Jalonen halusi joukkueen hiljentyvän miettimään kappaleen sanomaa.

Kappalevalinta yllätti Leijonien pelaajat täysin.

– Tuli kyllä ihan puskista, että Jukka laittoi Cheekiä soimaan, maalivahti Kevin Lankinen ihmettelee kirjassa.

– Kaikki olivat ihan hiljaa. Tuli kylmät väreet. Että nyt lähdetään sinne äärirajoille, hyökkääjä Harri Pesonen kertoo.

– Eihän me tiedetty yhtään, millainen musiikkimaku Jukalla on eikä tiedetty, mitä odottaa. Sitten sieltä tuli tämä biisi! Sillä hetkellä tuli aivan maksimaaliset kylmät väreet, kovemmat kuin ikinä. Se oli uskomaton hetki... Kun kaikki olivat ihan hiljaa ja kuuntelivat niitä sanoja, kun katsoi niitä jätkiä kopissa... Se oli jotain niin kaunista. Tuntui, että kaikki, mitä olimme kokeneet sen joukkueen kanssa, piti saada vietyä maaliin. Edelleen kun kuulee sen biisin, tulee mieleen se hetki. Se oli yksi urheilu-urani ja koko elämäni hienoimmista hetkistä. Ylivoimaisesti paras pelipalaveri ikinä, puolustaja Henri Jokiharju sanoo kirjassa.

Lue myös: He olivat kultajuhlien kovimmat seremoniamestarit – sankarimaalivahti Kevin Lankinen paljastaa!

Cheekiä pyydettiin esiintymään

Jalonen paljastaa kirjassa, ettei ollut suunnitellut soittavansa joukkueelle musiikkia viimeisessä ottelupalaverissa, mutta Äärirajoille-kappale ilmestyi hänelle ottelupäivän aamuna Spotifyssa ja se laittoi hänet pohtimaan.

- Minulla oli jonkinlainen mielikuva biisistä ja kuuntelin sen. Tuli mieleen, että pitäisikö se täräyttää pelipalaveriin. Sanoin hallilla muulle johtoryhmälle, että kuunnelkaas tämä. Sitten päätimme soittaa sen palaverin lopussa, Jalonen kertoo kirjassa.

– Siinähän on muutama osuva kohta juuri meihin liittyen, kuten ”voittajat ei pelkää hävii” ja ”vannoin antavani kaiken”. Ja se, että me emme olleet siinä tilanteessa tuurilla, vaan olimme itse ansainneet kaiken. Me olimme olleet äärirajoilla koko ajan, ja nyt olimme vielä enemmän. Biisi kertoi juuri siitä, mihin me olimme menossa. Tuli sellainen tunne, että biisin sanoma vaikutti jätkiin. Ja koko juttu tuli ihan ex tempore.

Lue myös: Paparazzikuva: Mestarivalmentaja Jukka Jalosella daamit molemmissa kainaloissa – Leijonilla railakkaat mestaruusjuhlat!

Kirjassa kerrotaan myös, että Leijonat oli pyytänyt Cheekiä esittämään Äärirajoille-kappaleen Kaisaniemen kansanjuhlassa, mutta koska Cheek oli jo ehtinyt päättää uransa, toive ei toteutunut. Eläköitynyt räppäri saapui kuitenkin kansanjuhlan backstage-alueelle onnittelemaan mestareita.

Harri Pirisen kirjoittama Kultaleijonien tarina 2019 (Bazar Kustannus) julkaistaan maanantaina 28. lokakuuta.

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!