Joel Kiviranta

Kirjapaljastus Leijonien villeistä MM-kultajuhlista: Hyökkääjä Joel Kiviranta vietiin kansanjuhlasta poliisikyydillä - "Missäs sinä olet ollut?!"

Uutiset | 23.10.2019 15:25

Ensi maanantaina (28.10.) julkaistaan toimittaja Harri Pirisen kirja Kultaleijonien tarina 2019 (Bazar Kustannus), joka kertoo viime keväänä maailmanmestaruuden voittaneen Suomen jääkiekkomaajoukkueen taipaleen kohti MM-kultaa.

Jääkiekkoliiton kanssa yhteistyössä tehdyssä kirjassa käydään läpi joukkueen rakentumista viime talven aikana sekä kultajuhliin päättyneitä MM-kisoja erittäin yksityiskohtaisesti.

Kirjassa paljastuu myös, miten Leijonat juhlivat maailmanmestaruutta saavuttuaan Suomeen. Ensin MM-kultaleijonat osallistuivat suureen kansanjuhlaan Helsingin Kaisaniemessä, josta joukkue siirtyi yhdessä ravintola Teatteriin. Paitsi yksi maailmanmestari.

Lue Seiska Klubista: Paparazzikuvat - näin Leijonat juhlivat voittoaan Bratislavan yössä!

Kultaleijonien tarina 2019 -kirja paljastaa, että Vaasan Sportissa viime kaudella pelannut hyökkääjä Joel Kiviranta jäi vahingossa pois joukkueen yhteisestä kyydistä. Kiviranta oli nimittäin jäänyt Kaisaniemeen ottamaan ilon irti kansanjuhlasta ja unohtanut joukkueen bussikuljetuksen.

– Ajattelin, että juhlitaan nyt kansan kanssa oikein kunnolla. Kun virallinen ohjelma oli ohi, lähdin yleisön joukkoon moikkaamaan veljeäni ja paria kaveria. Yhtäkkiä hoksasin, että pitäisi varmaan lähteä, mutta missään ei näkynyt yhtään meidän pelaajaa eikä bussiakaan. Tero Lehterä ja Karri Kivi (MTV3:n kommentaattorit) olivat Maikkarin studion vieressä ja naureskelivat, että bussi meni jo, missäs sinä olet ollut, Kiviranta kertoo kirjassa.

Joel Kiviranta kuvattuna Bratislavassa juhlatunnelmissa.
Joel Kiviranta kuvattuna Bratislavassa juhlatunnelmissa.

Kiviranta sai kuitenkin kyydin Teatteriin, mutta hieman poikkeuksellisella tavalla.

– Siinä oli yksi poliisiauto lähdössä. Kysyin, pääsisinkö kyytiin. Mitalia näyttämällä sain poliisikyydin Teatterille. Kun tultiin Esplanadille, sanoin, että pitäisiköhän minun jäädä vähän kauemmas eikä ihan oven eteen. Ajattelin, ettei tulisi mitään lööppejä, että yksi maailmanmestari oli heti poliisiauton kyydissä. Poliisit sitten jättivät minut vähän sivummalle, Kiviranta sanoo kirjassa.

Lue lisää: Paparazzikuvat Leijonien kultajuhlista! Joel Kiviranta yritti pissata kukkaruukkuun – vaimo esti!

Baarin pitäjä ei tunnistanut kultaleijonaksi

Leijonien kultajuhlat venyivät aamun pikkutunneille asti ja suurin osa joukkueesta yöpyi Helsingin keskustassa sijaitsevassa Scandic Park -hotellissa. Tässäkin asiassa Kiviranta oli poikkeustapaus. Tuusulassa asuva Kiviranta vietti yön kotonaan.

Seuraavana päivänä Kiviranta ajautui kotikaupungissaan erikoiseen tilanteeseen, sillä hän meni aamupäivällä asioimaan tuusulalaisessa Bar Finnegan’s -baarissa.

– Minulla oli pelipaita sylissä ja mitali taskussa. Tunsin baarin pitäjän, ja meille tuli puhetta finaalista. Hän kysyi, missä katsoin finaalin, että olinko ihan paikan päällä vai jossain omassa kisastudiossa, kun minua ei näkynyt täällä. Näytin mitalin ja annoin pelipaitani hänelle ja sanoin, että juu, ihan paikan päällä. Mies oli ihan nolona ja pyyteli anteeksi. Sanoin, että ei haittaa, ei tässä ole kukaan muukaan minua tunnistanut. Se kuvasti meidän joukkuettamme ja varsinkin omaa tilannettani, että kukaan ei tunnistanut, Kiviranta kertoo kirjassa.

Lue myös: Paparazzikuva: Mestarivalmentaja Jukka Jalosella daamit molemmissa kainaloissa – Leijonilla railakkaat mestaruusjuhlat!

Harri Pirisen kirjoittama Kultaleijonien tarina 2019 (Bazar Kustannus) julkaistaan maanantaina 28. lokakuuta.

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!