fbqUlosotossa yli 4,8 miljoonaa euroa! Verottaja ulosmittasi Jari-Matti Latvalan kodin, unelmamökin ja luksusauton! | Seiska
Jari-Matti Latvala

Ulosotossa yli 4,8 miljoonaa euroa! Verottaja ulosmittasi Jari-Matti Latvalan kodin, unelmamökin ja luksusauton!

Uutiset | 20.05.2020 09:49

Kun rallitähti Jari-Matti Latvala kävi viime syksynä läpi raastavaa eroprosessia kohublondi Maisa Torpan kanssa, niin rallitähdellä oli kulisseissa vakavampiakin ongelmia.

Verokarhu oli nimittäin sitä mieltä, ettei Monacossa vuodesta 2009 asunut Latvala ollut viettänyt riittävästi vuorokausia ulkomailla vuodessa, jotta olisi välttänyt ansiotuloverojen maksun Suomeen.

- He ovat eri mieltä siitä, missä minä asun. Vuonna 2018 alkoi verottajan kanssa prosessi, jota käydään edelleen läpi. Se on ollut niin raskas, että se on vienyt minulta energiaa ja voimia, Latvala lausui verosyynistään lokakuussa Iltasanomille.

Lue myös: Näin tienasivat Maisa Torppa ja Jari-Matti Latvala - luksuselämää ei rahoitettu ainakaan rallikuskin ansiotuloilla!

Latvalan verotuskiistan arvioitiin olevan sen verran monimutkainen laatuaan, että selvittelyyn uskottiin kuluvan vuosia. Verokarhu on nyt kuitenkin edennyt asiassa, sillä rallitähdellä on ulosotossa yli 4,8 miljoonan euron edestä jäännösveroja. Verottajan hakemasta ulosmittauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Ulosmittauksessa runsaasti omaisuutta

Seiskan tekemän selvityksen mukaan ulosottomies on iskenyt kyntensä muun muassa Jari-Matin ylelliseen Helsingin-kotiin. Kiinteistön rasitustodistuksen mukaan Jari-Matin hulppea omakotitalo on ulosmitattu toissa viikon maanantaina. Jari-Matti osti kyseisen talon 595 000 eurolla vuonna 2016. 

Lisäksi ulosottomiehen toimet koskevat myös rallitähden Lexus RX450 -ökyautoa. Trafin tietojen mukaan autolle on asetettu muutoskielto, joka estää sen, ettei Jari-Matti voi myydä autoa. Seiskan tietojen mukaan myös Jari-Matin muita kiinteistöjä ja omaisuutta on ulosmitattu. 

Lue myös: Jari-Matti Latvalaa kyydittänyt Maisa Torppa kaahasi rajusti öky-Lexuksella: härski u-käännös ja sateessa ilman valoja – kuvat!

Vouti on myös ulosmitannut Jari-Matilta hänen Puumalassa sijaitsevan kesämökkinsä. 

Jari-Matti osti 1,3 hehtaarin tontin 137 000 eurolla elokuussa 2017. Hän rakennutti tontille pienen mökin ja rantasaunan, jotka nousivat tontille Instagramista päätelleen jonkin sortin sponsori sopimuksen siivittämänä. Silti rakennuttamisen kustannukset ovat olleet arviolta lähemmäs 100 000 euroa. 

Jari-Matti Latvalan kesämökki sijaitsee Puumalassa.
Jari-Matti Latvalan kesämökki sijaitsee Puumalassa.

Jari-Matti Latvala voi valittaa päätöksestä ja vaatia ulosoton keskeyttämistä.

Lue myös: Jari-Matti Latvala juhli ökyeliitin salabileissä! Avautuu erokohusta Seiskalle: Maisa soitti ennen häitään!

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!