fbq
Uutiset
05.02.2021 12:59
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Yle Mona Salminen, Instagram
blind channel. Kuva Mona Salminen
Rokkariasennetta! Blind Channel veti itsevarmalla otteella UMK-finaaliin: ”Ei yritetä miellyttää ketään”
Uutiset
05.02.2021 12:59
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Yle Mona Salminen, Instagram

Raskasta biletysmusiikkia soittava Blind Channel -yhtye rokkasi tiensä Uuden musiikin kilpailun finaalipaikan lisäksi monien euroviisufanien sydämiin, kun heidän Dark Side -kappleensa julkaistiin.

Heidän biisinsä on hurmannut lukemattomia ihmisiä maailmalla, mikä selviää YouTube-sivustolla suosituista reaktiovideoista. Videoista kumpuaa innostus anteeksipyytelemätöntä rockmusiikkia kohtaan, kun kappaleen videota ensi kertaa katsovat alkavat liikkua bändin tahtiin.

Seiska tavoitti puhelimitse yhtyeen toisen laulajan Joel Hokan, 27, joka kertoi UMK-finaalipaikan saamisen tuntuneen mahtavalta. 

Lue myös: UMK-finalistit vuotivat julki ennen aikojaan – kohuttu iskelmälegenda mukana viisumittelössä? 

Hänen mukaan heidän musiikkinsa on niin kaukana valtavirtamusiikista, että he osasivat odottaa finaaliin pääsyä, vaikka kilpailussa oli paljon osallistujia. Joelin mukaan heillä oli niin suuri luotto kappaleeseen, että paikka finaalissa oli lähes varma.

- Sinnehän voi ihan kuka vaan hakea. Jos on yhtä paljon itsevarmuutta ja ballsseja kuin meillä siitä, että sinne pääsee, niin sittenhän se tietenkin auttaa asiaan. Kyllä siihen kannattaa jotain meriittejä olla alla, ennen kuin on noin itsevarma. Jos suoraan autotallista lähtee tuonne keulimaa, niin saattaa tulla rekka vastaa ja käydä huonosti. Meidän tapauksessa, kun oli se 20 miljoonaa streamia alla ja se parisataa keikkaa, radiosoittoa ja Emma-ehdokkuudet, niin ei siinä hirveästi jäänyt mietittävää, etteikö olisi asiaa tuonne, Joel kuvaili. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joel Hokka (@joelhokka)

Teini-iästä asti kovaa duunia

Itsevarmuudesta on Joelin mukaan UMK-kokoisessa kisassa erityistä hyötyä, koska siinä pitää saada koko maa uskomaan voittomahdollisuuteen Euroviisuissa.

- Tässä täytyy täsmentää, että itsevarmuus ja kusipäisyys on kaksi ihan eri asiaa. Tosi usein näkee etenkin suomalaisissa sen efektin, että sellainen toksinen itsevarmuus, eli ns. kusipäisyys rupeaa häiritsemään tekemistä. Meidän tapauksessamme kyse on siitä, että me ollaan treenattu niin saatanasti, ja tehty niin paljon hommia. Me ollaan tehty tätä kuitenkin kahdeksan vuotta. Aloitettiin ihan teini-ikäisinä. Tehty hirveä määrä keikkoja ja duunia. Ei kukaan voi tulla meille sanomaa, että jäbät pääsi vähä helpolla. Aiotaan se tuolla suorassa telkkarissa näyttää, ja mahdollisesti Euroviisuissakin asti.

Laulaja paljasti bändin kuulleen etukäteen huhun, että UMK-kilpaan olisi kaivattu raskaampaa ja uudenlaisempaa musiikkia. Hän epäileekin Blind Channelin olevan ainakin kovimmassa nosteessa oleva nuoren sukupolven bändi kyseisessä musiikkigenressä, 

- Me nähtiin paikkamme siinä kisassa. Jos ne haluaa sinne raskaampaa musaa, niin mehän ollaan Suomessa jo tuon genren niin sanotusti ykkösiä tällä hetkellä, Joel kertoi. 

Blind Channel - photo by YLE_Mona Salminen
Bändin jäsenet vasemmalta oikealle: basisti Olli Matela, tuottaja/dj Aleksi Kaunisvesi, laulaja Niko Vilhelm, laulaja/kitaristi Joel Hokka, kitaristi/taustalaulu Joonas Porko, rumpali Tommi Lalli. Kuva Yle Mona Salminen.

Kuukausi valmistautumista

Hänen mukaan bändi on harjoitellut paljon tulevia finaalilähetystä, koska kolmen minuutin televisioesiintyminen on monella tapaa anteeksiantamattomampaa kuin tunnin lavaesiintyminen. 

- Valmistautumisessa toi treenin määrä on ollut ihan tähtitieteellistä. Mä olen laskenut, että me ollaan nyt kuukauden työpäivät treenattu periaatteessa vain tuota showta.

Bändi teki myös kovasti työtä Dark Side -kappaleen musiikkivideon eteen, mikä on selvästi kannattanut. Kappale on otettu erinomaisesti vastaan YouTube-sivustolla, missä musiikkivideo oli katsotuimpien joukossa. Sivustolla on myös paljon viisufanien tekemiä reaktiovideoita, joissa he ovat kuvanneet itseään, kun katsovat musiikkivideon ensimmäistä kertaa. Monet heistä ovat innostuneet kappaleesta kovasti, ja tämä suuri positiivinen kannatus yllätti myös Joelin. 

Lue myös: Nämä 7 artistia tähtäävät Euroviisuihin – UMK:n finalistit esiteltiin! 

- Toki me uskottiin tuohon biisiin, että jengi siitä diggaa ja se saa reaktiota. Ihan noin isoa myräkkää, mitä toi biisi sai, niin ei odotettu. Toki noi YouTube-videot sen konkretisoi, kun näki silmien edessä, miten ihmiset reagoi siihen. Sitten kun näki kymmenien ihmisten reagoivan aikalailla samalla tavalla, niin tajuttiin, ettei se ei ole mitään sattumaa, ja se ei ole tietyn ihmisryhmän lemppari. 

Useissa reaktiovideoissa kehuttiin kappaleen sanoituksissa olevia Put Your Middle Fingers Up -lyriikoita, koska niistä huokuu hyvin rokkarimaista asennetta. Kyseisistä sanoituksista Joel paljasti, että heille oli sanottu, etteivät ne sopisi Euroviisuihin. 

- Me ei olla yhtään mietitty tuollaisia juttuja. Me ollaan tehty tasan, mitä me ollaan haluttu tehdä. Jos se kelpaa ihmisille, niin kuin näyttää kelpaavan, se on helvetin hyvä, mutta me ei koskaan tehdä kompromisseja eikä yritetä miellyttää ketään tässä maailmassa.