Folke West kertoo syöpätaistelusta.

Tv:stä tuttu Folke West, 70, taisteli hengestään: ”Laihduin luurangoksi sairauden takia!”

25.10.2018 09:43

Folke West, 70, istuu helsinkiläisen klassikkoravintola Eliten pöydässä ja sanoo suorasukaisesti elävänsä lisäajalla. Pitkä tukka on harmaantunut, olemus on hyvin hoikka. Ääni on kuitenkin lähes sama kuin televisiossa 1990-luvulla, vain hitusen käheämpi rajun syövän jäljiltä.

Folke juhli 70-vuotispäiviään syyskuun viimeisenä lauantaina lähipiirin kesken Helsingissä. Nyt hän syö hyvällä ruokahalulla tarjoilijan tuomaa synttärikakkua.

– Homman pitää jatkua, Show must go on. En aio antaa periksi. Hain juuri uuden passin, ja kun näin sen tyhjät sivut, päätin täyttää ne taas maiden leimoilla ja käyttää passin loppuun, matkailulegenda kertoo.

– Olen nöyrästi kiitollinen suomalaiselle lääketieteelle siitä, että sain täyttää 70 vuotta. Usein sanotaan, että Folke ”voitti syövän”. Ei, vaan suomalaiset lääkärit ja hoitajat sen syövän voittivat, en minä.

Lue myös: Matkailulegenda Folke West huvittui Suomen helteistä: Kuubassa tämä on normaalia!

Vuoden 2014 lopulla Folke Westin kielen tyvestä löydettiin syöpäkasvain ja kolme etäpesäkettä. Yleensä Folke ja hänen kuubalainen vaimonsa Lenemarbel "Lene" Benavidez Sardinas matkustavat talveksi Kuubaan ja Panamaan, mutta tuolloin Folke katsoi viisaammaksi jäädä Suomeen hoitoihin.

– Se päätös kannatti. Syöpähoito oli valtavan rankka urakka. Laihduin luurangoksi ja painoin pahimmillani vain 58 kiloa. Mutta selvisin. Nyt painoni on noussut 64 kiloon. Siihen se varmaan jääkin.

Lue lisää Folken syöpätaistelusta ja legendaarisen matkaajan vetämistä ryhmämatkoista sekä uudesta tv-sarjasuunnitelmasta torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti: Kalle Kangas
Kuvat: Matti Matikainen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!