Hyppää pääsisältöön
Sofia Elle

Suosittu tubettaja Sofia Elle on transsukupuolinen: Haluan näyttää, että transsukupuoliset elävät täysin tavallista elämää!

Suomalainen tubettaja Sofia Elle, 24, jakaa elämäänsä avoimesti kymmenille tuhansille seuraajilleen. Hän on avoimesti transsukupuolinen, mutta oman sukupuoli-identiteetin kanssa sinuiksi tuleminen kesti jonkin aikaa.

– Aloitin tubettamisen neljä vuotta sitten, enkä silloin ollut vielä hyväksynyt omaa transsukupuolisuuttani. Kuvasin vain videoita elämästäni ja arjestani. Jossain vaiheessa ymmärsin olevani transsukupuolinen, ja halusin jakaa tarinani, koska Suomessa ei ole hirveästi tietoa asiasta, Sofia kertoi Seiskalle.

Vaikka transsukupuolisuus ja sen ymmärtäminen veivät Sofialta aikansa, ei hän jännittänyt avoimen videon julkaisua.

– Halusin kuvata aihetta käsittelevän videon vasta sen jälkeen, kun olin itse saanut kaiken mahdollisen tiedon. Videon julkaisu ei ollut minulle iso asia, se oli julkaisu muiden joukossa.

Sofia kuvaa videoita elämästään samalla tavalla kuin aikaisemminkin.

– Haluan näyttää ihmisille, että transsukupuoliset elävät ihan tavallista elämää. Sen ymmärtäminen oli itselleni nuorena vaikeaa.

Katso Sofian viimeisin videojulkaisu alta:

 

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Antero Alhonen
Kuvat:
Pasi Murto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!