Uutiset

Tosi-tv-tähti Alisa Ranta-aho ja petossyyte: "En tiennyt sen olevan rikos!"

16.08.2019 15:05

Seiska uutisoi torstaina (15.8.), että tosi-tv-tähti Alisa Ranta-aho on saanut syytteen petoksesta. Asia on tullut vireille Helsingin käräjäoikeuteen heinäkuun alussa. Alisaa vastaan on vireillä myös velkomustuomioon liittyvä riita-asia.

Alisa julkaisi Instagram-tilinsä Stories-osiossa pitkän videosarjan, jossa hän kertoi tilanteestaan.

”Olen myöntänyt syyllisyyteni!”

Alisa kertoi petossyytteen liittyvän parin vuoden takaiseen aikaan, jolloin hän eli elämänsä raskaimpia aikoja. Hän oli ollut asunnoton ja saanut Kelalta työttömyystukea. 

Entinen tosi-tv-tähti sai asunnon ja kesätyöpaikan, mutta hän ei kertonut uudesta työpaikastaan Kelalle.

- En tiennyt, että se on rikos. Nostin työttömyysrahaa kaksi kuukautta, vaikka olin töissä. Olen Kelalle velkaa 1 000 euroa, olen tiennyt sen vuodesta 2017 asti. Sen on petokseni. Tiesin pitkään, että siitä tulee oikeudenkäynti, ja olen myöntänyt syyllisyyteni. Maksan sakot ilomielin… Luulin, että se on samalla tavalla kuin se, että opintotukea maksetaan takaisin pari kuukautta, niin en kertonut Kelalle saaneeni töitä. Petokseni on 1 000 euroa, ja olen myöntänyt sen heti kuultuani sen olevan rikos, Alisa kertoi videoissaan.

Ajautui velkahelvettiin

Alisa aloitti videonsa kertomalla elämänsä rankoista vaiheista, jotka johtivat lopulta vireillä olevaan petossyytteeseen.

- Suomen täydelliset venäläisnaiset -sarja kuvattiin 2014-2015. Minua pyydettiin ohjelmaan, ja siinä annettiin ymmärtää, että olen todella rikas. Silloin minulla alkoi velkakierre, koska minun oli elettävä minusta annetun kuvan mukaisesti. Tilanne meni niin pahaksi, että velkaa oli niin paljon, että minun oli otettavaa lisää pikavippejä maksaakseni vanhat pois. En kertonut asiasta kenellekään. Kannoin valheiden verkkoa yksin, ja sitä kesti niin kauan, kunnes menetin luottotietoni vuonna 2015. Se oli minulle niin suuri häpeä, että syrjäydyin, lopetin silloisessa työpaikassani ja ajoin hiukseni lyhyeksi. 

- Minua hävettää edelleen se, että minulla on niin isot luottovelat. Ja nyt tuli vielä tuo petos.

Alisa kertoi katuvansa tosi-tv-historiaansa ja sen aiheuttamia ongelmia.

- Jos voisin tehdä asiat toisella tavalla, olisin kieltäytynyt tosi-tv:stä ja kaikesta valehtelusta, johon se minut ajoi. Minun ei olisi ikinä pitänyt ottaa pikavippejä ja aloittaa sitä valheiden verkkoa.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!