fbq
Uutiset
14.03.2019 09:47
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Kari Pekonen
Teuvo Loman pakeni kohua ulkomaille.
Teuvo Loman pakeni hyväksikäyttökohua Espanjaan – joutuu ulos missikisoista!
Uutiset
14.03.2019 09:47
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Kari Pekonen

Vaate- ja sisustussuunnittelija Teuvo Loman, 56, sai viime viikon torstaina Helsingin käräjäoikeudessa tuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lomanin käräjätuomioksi tuli vuosi ja kymmenen kuukautta ehdollista vankeutta. Sen päälle oikeus langetti 90 tuntia yhdyskuntapalvelua. Maksettavaakin seuraa, sillä oikeus määräsi Lomanin maksamaan uhrilleen 10 000 euroa kärsimyskorvauksia korkoineen. Lisäksi Loman joutuu korvaamaan uhrin oikeuskuluja.

Lue myös: Teuvo Lomanille tuomio törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä: 1 vuosi ja 10kk ehdollista -10 000 euron kärsimyskorvaus uhrille

Hyväksikäytöstä aikaa

Hyväksikäyttö tapahtui 20 vuotta sitten. Käräjäoikeuden papereissa todetaan muun muassa, että Loman on koskettelemalla ja muulla tavoin tehnyt 13-vuotiaalle asianomistajalle seksuaalisia tekoja, jotka ovat olleet omiaan vahingoittamaan tämän kehitystä. Seksuaaliset teot ovat olleet suutelua, koskettelua ja sukupuolielinten hyväilyä.

– Tekoa on pidetty myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä, kun ottaa huomioon seksuaalisten tekojen lukumäärän ja moninaisuuden, sukupuoliyhteyksien lukumäärän, osapuolten huomattavan 23 vuoden ikäeron ja osapuolten välisen suhteen sekä teon keston, käräjäoikeuden julkisessa selosteessa kerrotaan.

Oikeus toteaa ratkaisussaan, ettei tekoihin sisältynyt pakottamista tai väkivaltaa.

Lue myös: Teuvo Lomanille tuomio törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä: uhri tekoaikana 13-vuotias - lue mitä tapahtui

Mahdollisuus valittaa

Käräjäoikeus otti huomioon, että rikoksesta on kulunut huomattavan pitkä aika. Se heijastui myös tuomion ankaruuteen. Jos Loman olisi tuomittu teosta tuoreeltaan, hän olisi joutunut vankilaan. Nyt hän selviää siis ehdollisella, vaikka tuomio sinänsä tuntuva onkin.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli asianosaisilla on mahdollisuus valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Monia tv-ohjelmia

Teuvo Loman on tullut tunnetuksi julkisuudessa viihteen monitoimimiehenä, aina laulajasta sisustussuunnittelijaan asti. Loman on urallaan suunnitellut ihmisten koteihin muodonmuutoksia, muun muassa Pientä pintaremonttia- ja Suomen kaamein kämppä -ohjelmissa. Lomanin kädenjälki on näkynyt myös Linnan juhlissa, kun hän on tehnyt arvovaltaisten juhlavieraiden kampauksia.

Loman teki käräjäoikeuden päätöksen jälkeen radikaalin ratkaisun ja poisti kaikki julkiset sometilinsä, vaikka some on monelle julkisuuden henkilölle yksi tulonlähteistä.

Lue myös: Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty Teuvo Loman vaikeni somessa - poisti kaikki tilinsä!

Ulos missikisoista!

Teuvo on aiemmin nähty MTV3:n, TV5:n ja Nelosen suosikkiohjelmissa, mutta Seiskalle kerrotaan, etteivät tv-pestit ole saamassa jatkoa. Teuvo on ollut myös Miss Suomi -kiertueella kampaajana ja juontajana.

– Jatkamme ilman Teuvoa, Miss Suomi -kilpailua järjestävä Sunneva Kantola toteaa Seiskalle.

Edellisen kerran Teuvo oli kiertueella kaksi vuotta sitten.

Seiskalle kerrotaan, että Teuvo on paennut rakkaansa kanssa kohua Espanjaan.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »