fbq
Uutiset
07.03.2019 14:48
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Teuvo Loman sai käräjäoikeudessa tuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 7.3.
Teuvo Lomanille tuomio törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä: uhri tekoaikana 13-vuotias - lue mitä tapahtui
Uutiset
07.03.2019 14:48
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Pukusuunnittelija ja viihteen monitoimimies Teuvo Loman, 56,  sai torstaina 7.3 Helsingin käräjäoikeudessa tuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lue lisää: Teuvo Lomanille tuomio lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä: 1 vuosi ja 10kk ehdollista -10 000 euron kärsimyskorvaus uhrille

Lomanin käräjätuomioksi tuli 1 vuosi ja 10 kuukautta ehdollista vankeutta. Sen päälle oikeus langetti 90 tuntia yhdyskuntapalvelua. Maksettavaakin seuraa. Oikeus määräsi Lomanin maksamaan uhrilleen 10 000 euroa kärsimyskorvauksia korkoineen. 

Lisäksi Loman joutuu korvaamaan uhrin oikeuskuluja. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli Lomanilla on mahdollisuus valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Vuonna 1999

Hyväksikäyttö tapahtui vuonna 1999.

Käräjäoikeus on katsonut Lomanin koskettelemalla ja muulla tavoin tehneen tekoaikana 13 -vuotiaalle asianomistajalle seksuaalisia tekoja, jotka ovat olleet omiaan vahingoittamaan asianomistajan kehitystä, saanut asianomistajan ryhtymään tällaisiin tekoihin sekä lisäksi ollut useita kertoja sukupuoliyhteydessä asianomistajan kanssa. Seksuaaliset teot ovat olleet suutelua, koskettelua ja sukupuolielinten hyväilyä.

Tekoihin ei sisältynyt pakottamista tai väkivaltaa, oikeus toteaa ratkaisussaan.

..vastaaja on ottanut asianomistajan peniksen suuhunsa ja työntänyt oman peniksensä asianomistajan suuhun. Viimeiseksi mainittu menettely on tekoaikaan voimassa olleen lain mukaan täyttänyt sukupuoliyhteyden määritelmän. Tekoihin ei ole liittynyt pakottamista, painostamista eikä nöyryyttämistä. 

Teuvon kertomus ristiriitainen

Oikeus katsoi, että hyväksikäytön uhrin sekä todistajien kertomukset muodostavat uskottavan kokonaisuuden. Sen sijaan Lomanin kertoma "vaihtoehtoinen tapahtumakulku" oli uskottavuudeltaan kyseenalainen.

Väitetylle hyväksikäytölle ei ole ollut ulkopuolisia todistajia. Kaksi todistajista on kuitenkin tapahtuma-aikaan tehnyt havaintoja asianomistajasta ja vastaajasta. Kahdelle todistajalle asianomistaja on kertonut hyväksikäytöstä varsin pian tekoajan päättymisen jälkeen. Käräjäoikeus on pitänyt asianomistajan kertomusta uskottavana.

Käräjäoikeus otti huomioon, että rikoksesta on kulunut huomattavan pitkä aika. Se heijastui myös tuomion ankaruuteen. Jos Loman olisi tuomittu teosta tuoreeltaan, olisi hän joutunut suljettuun vankilaan. Nyt hän selviää siis ehdollisella, vaikka tuomio sinänsä tuntuva onkin.

Mikäli vastaaja olisi tuomittu teosta pian tekoajan päättymisen jälkeen, oikeudenmukainen rangaistus vastaajan syyksi luetusta teosta olisi ollut noin 2 vuotta 6 kuukautta vankeutta. Rangaistuksen mittaamisessa on kuitenkin rikoslain 6 luvun 7 §:n 1 momentin 3 kohdan (515/2003) nojalla otettu huomioon rikoksen tekemisestä kulunut huomattavan pitkä aika. Asian tullessa vireille käräjäoikeudessa 6.7.2018, syyteoikeus vastaajan syyksi luetun teon osalta on ollut hyvin lähellä vanhentumista. 

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »