fbq
Uutiset
05.02.2019 20:08
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus, AOP
Aino-Kaisa Saarinen.
Teräshermot koetuksella! Aino-Kaisa Saarinen jännittää Salppureita enemmän kuin koskaan – paljastaa kisauudistuksia: ”Toivottavasti yleisö tykkää”
Uutiset
05.02.2019 20:08
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus, AOP

Moninkertainen arvokisamitalisti Aino-Kaisa Saarinen, 40, tuli aktiiviurallaan tunnetuksi teräshermoistaan. Viime keväänä hiihtomononsa naulaan ripustanut Aikku toimii nyt legendaaristen Salpausselän kisojen pääsihteerinä – ja perhosia on heti vatsassa.

– Jännittää, aika paljonkin. Mutta yöni nukun kyllä hyvin, hän vakuuttaa Seiskalle.

– Opin urheilu-urasta sen, että yöt kannattaa nukkua hyvin, jotta jaksaa painaa. Mutta töitä saa tehdä loppuun asti täysillä.

Hommia Lahdessa on toden totta piisannutkin. Ensimmäiset Salppurit ovat työllistäneet Aino-Kaisaa melkoisesti, ja paineet ovat kovat. Hänen yllätysvalintansa Salppureiden pääsihteeriksi aiheutti viime vuonna kovaa porinaa, joten nyt olisi näytön paikka.

Lue myös: Ex-hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen vastaa rajuun kritiikkiin: Huippu-urheilijoiden arvostuksessa on selkeästi vaje!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Vielä vuosi sitten Aikku sivakoi itse Salppureiden kisaladulla. Nyt hän on Salpausselän kisojen pääsihteeri.
Vielä vuosi sitten Aikku sivakoi itse Salppureiden kisaladulla. Nyt hän on Salpausselän kisojen pääsihteeri.

 

Ex-hiihtokuningatar vakuuttaa kädenjälkensä näkyvän jo ensimmäisissä Salppureissaan. Erityisesti lapsiperheiden viihtyvyyteen on kuulemma panostettu Lahdessa.

– Meiltä löytyy pomppulinnaa, sählykaukaloa, lämäritutkaa ja kaikkea muuta kivaa. Salppureissa lapset ja perheet pääsevät liikkumaan sekä sisällä että ulkona, Aikku lupaa.

Urheilijoiden vinkkelistä merkittävin uudistus lienee uusitun huoltoalueen siirtäminen Lahden Suurhallin edustalle.

– Se on nyt aivan keskeisellä paikalla. Testasimme sitä jo nuorten MM-kisoissa, ja saimme sieltä paljon positiivista palautetta.

– Toivottavasti yleisö tykkää ja kaikki uudistukset miellyttäisivät. Henkilökohtaisesti tietysti toivon ja odotan, että yleisö löytäisi kisoihin!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Iivo Niskanen on Salpausselän kisojen vetonaula numero 1.
Iivo Niskanen on Salpausselän kisojen vetonaula numero 1.

 

Paljon on toki kiinni kotimaisesta menestyksestä. Salpausselän suurin suomalainen vetonaula on taatusti kaksinkertainen olympiavoittaja, vastikään jälleen Vuoden urheilijaksi valittu Iivo Niskanen, joka hyökkää sunnuntaina parisprinttiin Ristomatti Hakolan kanssa.

Lue myös: EVS: Aino-Kaisa Saarinen kertoi joutuneensa seksuaalisen häirinnän kohteeksi: ”Hän vain jatkoi, vaikka kuinka sanoin, että älä viitsi”

– Sunnuntai on varmasti meidän urheilullisesti paras päivä. Toki myös mäkihypyssä odotan Antti Aallon hyppäävän parhaan tuloksensa, Aikku mainostaa.

– Antti on hypännyt tosi hienosti ja nostanut jatkuvasti omaa tasoaan. Toivotaan, että hän leiskauttaisi täällä Lahdessa lähelle palkintopallipaikkaa!

Salpausselän kisat tulevana viikonloppuna Lahdessa 8.-10. helmikuuta.
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »