Uutiset

Temptation Island Suomi -Jennan raju syömishäiriökierre: "Näännytin itseäni ja luut kuulsivat ihoni alta"

12.12.2019 18:06

Tosi-tv-tähti Jenna Mäkikyrö, 24, sai ensikosketuksensa julkisuuteen vuonna 2014 osallistuessaan Big Brotheriin. Mitä pidempään Jenna asusteli BB-talossa, sitä enemmän talon rajalliset liikuntamahdollisuudet saivat hänet huolestumaan painostaan.

Jennan ulkonäköä ruodittiin suuresti jo Big Brotherin aikana. Hän aloitti laihduttamisen heti tosi-tv-ohjelman päätyttyä. 

Tulokset näkyivät, mutta ne olivat syntyneet erittäin vahingollisella tavalla.

Pian Jenna muutti Helsinkiin, missä hänet tunnistettiin ulkona liikkuessaan entistäkin herkemmin. Huomio toi mukanaan itsetunto-ongelmia, jotka lopulta syöksivät hänet syömishäiriöön.

- Sitä jatkui monta vuotta, ja pidin syömisongelmani piilossa läheisiltäni. 

Laihtuneelta Jennalta kyseltiin, kuinka hän oli saavuttanut tuloksensa. 

-  Enhän minä voinut kertoa heille totuutta. Samalla kun laihdutusvinkkejä kyseltiin, menetin painoani sairaalloisella tavalla. Näännytin itseäni. Lopulta vanhempanikin kiinnittivät huomiota laihuuteeni. Painoin todella vähän, ja luut kuulsivat ihoni alta.

jenna mäkikyrö

Kierre jatkui 

Kun Jennan anoreksia lopulta alkoi väistyä, oli jo seuraavan koettelemuksen vuoro. 

- Sairastuin bulimiaan ja ahmin todella paljon. Olen käynyt molemmat syömishäiriöt läpi, mutta Luojan kiitos anoreksiani ei edennyt hengenvaaralliseksi asti. Olen kiitollinen, että tajusin sairauteni, kun jotain oli vielä tehtävissä.

Jenna pohtii bulimiavaiheen ahmimisen ja oksentamisen olleen pakokeino sisällään velloneesta ahdistuksesta.

Kuten moni muukin kohtalotoveri, nuori nainen ei hakenut apua.

- Kävin asiaa läpi itsekseni, ja se oli rankkaa. Välillä oli aivan hirveitä päiviä, mutta nyt olen jotenkin tajunnut, etten voi antaa historian toistaa itseään. 
Jenna on oivaltanut, että hänen pitää käsitellä tunteita muilla tavoilla. Hänelle esimerkiksi urheilu ja maskeeraaminen ovat tällaisia keinoja.

- Yksi terapeuttisimmista asioista oli meikkaaminen. Unettomina öinä saatoin nousta ylös laittautumaan, pestä meikin pois ja mennä sitten takaisin nukkumaan. 

Lue myös: Big Brotherissa ja Temptation Island Suomessa marinoitu tosi-tv-seksipommi yllättää - muutto Lappiin ja lukioon: "Haluan kätilöksi"

Hakeuduin terapiaan

Nykyään Jenna on oppinut pitämään paremmin huolta mielenterveydestään.

-  Teen paljon töitä sen eteen, että käsittelisin asioita turvallisella tavalla. Olen aloittanut terapian, ja suuri apu löytyi myös siitä, että uskalsin kertoa syömishäiriöistäni vanhemmilleni ja ystävilleni. Se auttoi myöntämään huonot asiat, joita olen tehnyt itselleni ja vartalolleni. 

Syksyllä Jenna aloitti uudelleen laihduttamisen, mutta nyt keinona ei ole itsensä näännyttäminen. Hän urheilee ja syö oikein. 

- Sain treenipaketin, joka auttoi ottamaan itseäni niskasta kiinni. Treenit voi tehdä kotona, mikä se sopii minulle hyvin. Olen laiska kuntosaliurheilija.

- Olen onnellinen, etten enää katso itseäni armottomasti peilistä. En tiedä, voiko syömishäiriöstä koskaan parantua lopullisesti, mutta ainakin olen hyvällä tiellä.
 

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:timo korhonen & seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!