Hyppää pääsisältöön
Juho Tolppola

Teinijoukko ryösti nyrkkeilijä Juho Tolppolan 12-vuotiaan pojan puukottamisella uhaten: Isä selvitti tekijät ja sanoi tulevansa käymään!

Entinen ammattinyrkkeilijä Juho Tolppola, 36, avautui Facebook-tilillään järkyttävästä tapahtumasta. Hänen 12-vuotias poikansa ryöstettiin Myyrmannissa lauantaina (17.2.) vähän ennen kauppakeskuksen sulkeutumista. Viisi 16–18 -vuotiasta teinipoikaa piiritti Juhon pojan ja tämän kaverin. 

– He olivat uhanneet puukolla hakata keuhkot pihalle ja vaatineet rahoja. Puukkoa ei tosin tilanteessa ollut esillä, mutta se oli viisi vastaan kaksi, ja he olivat monta vuotta vanhempia. Olen kuullut, että sama porukka olisi ryöstänyt muitakin lapsia ja vanhuksia alueella, Seiskan tavoittama Juho kertoo.

Pojalla ei ollut rahaa kuin viisi euroa, jonka raukkamainen teinijoukko sai vietyä.

Etsi ryöstäjiä 20 tuntia

Neljän lapsen tunnolliselle isälle asia on kuitenkin periaatekysymys. Juho käytti 20 tuntia selvittäessään ryöstäjien henkilöllisyyttä omien kontaktiensa kautta.

– Kävi hirveä tuuri ja sain kautta rantain tietää, ketkä sen tekivät. Jäljet johtivat Haagaan ja Vuosaareen. Välitin pojan vanhemmille tiedon, että jos he eivät ota minuun yhteyttä, minä tulen heidän kotiinsa käymään. Ei kestänyt kauaa, kun pojan äiti soitti. Hän oli kovin pahoillaan, pyysi tilinumeron, maksoi ryöstetyt rahat takaisin ja lupasi laittaa poikansa ruotuun. Sen jälkeen juttelin vielä pojan kanssa. Hän oli todella nolona ja pahoillaan, Juho toteaa. 

Juho on Vantaan Louhelan lähiön kasvatti ja vanhanliiton miehiä, eikä nähnyt tarpeelliseksi tehdä asiasta rikosilmoitusta.

– Uskon, että viesti meni muutenkin perille. En halunnut sotkea poliisia tähän, koska siitä saavat kaikki ongelmia. Toivotin nolona olleelle pojalle lopuksi tsemppiä ja käskin laittamaan itsensä ruotuun.


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!