fbq
Uutiset
12.07.2017 15:58
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Petteri Mustamäki, All Over Press, Seiskan toimitus
sebastian vettel mökki joutsassa
Tässä syy Sebastian Vettelin ostosreissuun Palokan Prismassa: F1-mestari maksoi miljoonan ekstraa hulppeasta Suomi-mökistään - kuvat!
Uutiset
12.07.2017 15:58
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Petteri Mustamäki, All Over Press, Seiskan toimitus

Seiska kertoi hiljattain jyväskyläläisen Petteri Mustamäen ikimuistoisesta ostosreissusta. Kolmekymppinen Petteri oli maanantaina pyörinyt kotiseutunsa Palokan Prisman hyllyjen välissä, kunnes yhtäkkiä vastaan tuli ihmeen tutunnäköinen mies.

- Piti sitten oikein kurkata olan yli. Silloin huomasin, että kappas, sehän on Sebastian itse! Petteri naureskeli Seiskalle.

LUE: Jyväskyläläinen Petteri hieraisi silmiään: F1-maailmanmestari Sebastian Vettel tuli vastaan Palokan Prismassa!

Petterin suureksi hämmästykseksi kyseinen kaveri oli F1-sarjan nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel, joka lappasi ostoksia ostoskärryyn kaikessa rauhassa perheensä ja ilmeisesti lastenhoitajansa kanssa.

Sebastian Vettel piipahti Palokan Prismassa.

Moinen maanläheisyys ja rentous tekivät vaikutuksen Petteriin, joka ei ihan hevillä unohda Ferrari-tallin maailmanmestarin kauppareissua.

- Olihan se kyllä kieltämättä hauska nähdä tuollainen kaveri meidän Palokan Prismassa!

Maksoi miljoonan ekstraa!

Sebastian perheineen on ollut tankkaamassa tykötarpeita Joutsan Rutalahden kylässä sijaitsevalle kesämökilleen. Sanomalehti Keskisuomalainen sai yhteyden Vetteliin keskiviikkona, joka vahvisti viettävänsä vapaapäiviä Rutalahdessa, mutta ei kommentoinut minilomaansa lehdelle enemmän.

Vettel pulitti vuonna 2015 peräti 1,3 miljoonaa euroa hulppeasta loma-asunnosta, jonka hänelle myi F1-piireistä tuttu lääkäri, nyttemmin jo edesmennyt Aki Hintsa.

Vettelin mökki Suomessa, Joutsa

Hintsan hyvin tuntenut ja Keski-Suomen upeisiin järvimaisemiin tykästynyt Sebastian halusi todella mökkitontin itselleen – ja oli myös valmis maksamaan siitä kelpo kauppasumman. Siis ihan oikeasti e-rit-täin kelpo summan.

Seiskan silloisten laskelmien mukaan kompaktin mökin ja 3,2 hehtaarin rantatontin yhteisarvo oli kaupantekohetkellä maksimissaan 450 000 euroa, joten saksalainen lätkäisi tiskiin lähes miljoona euroa ylimääräistä.

 

Toisaalta: väliäkö hällä. Sekin summa on F1-urallaan kymmeniä miljoonia tienanneelle nelinkertaiselle maailmanmestarille lähinnä naurettava taskuraha.

Tältä Vettelin kesämökki näyttää talvella Päijänteeltä kuvattuna.
Tältä Vettelin kesämökki näyttää talvella Päijänteeltä kuvattuna.

Pelkkä pikavisiitti

Mökin syrjäinen sijainti on ihanteellinen omaa rauhaa arvostavalle Vettelille. Mukavana bonuksena Tikkakosken lentoasema sijaitsee vain noin 60 kilometrin päässä huvilalta, joten Ferrari-kuskin on verrattain helppo lentää mökkimaisemiinsa yksityiskoneellaan.

Tälläkin kertaa kyseessä lienee pikavisiitti. Vettel ja Ferrari ovat tositoimissa jo tulevana viikonloppuna Iso-Britannian Silverstonen F1-osakilpailussa, jonka harjoitusajot kaasutellaan perjantaina. Edellinen F1-kisa ajeltiin vasta sunnuntaina Itävallassa.

Kuka tietää, kenties Sebastian toivoo saavansa Päijänteen rannalta kaivattua keskittymistä tulevaan kisaviikonloppuun. Rentous tuleekin tarpeeseen, sillä tilanne kuljettajien MM-pisteissä on kiristymässä. Vettelillä on 20 MM-pisteen kaula ennen Mercedeksen Lewis Hamiltonia. Suomen Valtteri Bottas kaasuttelee MM-pisteissä komeasti kolmantena.

Sebastian Vettel ja Valtteri Bottas.