fbqTässä ovat Korkeasaaren kummallisimmat asukkaat: Stadin gundit, Coco-laiskiainen ja supisuloiset kultatamariinit – kuvat! | Seiska
Katso kuvat!
Kultamariini Korkeasaaressa.

Tässä ovat Korkeasaaren kummallisimmat asukkaat: Stadin gundit, Coco-laiskiainen ja supisuloiset kultatamariinit – kuvat!

Uutiset | 13.08.2018 17:03

Eksoottisia eläimiä ja niiden hellyttäviä pentuja voi ihailla Suomessakin. Seiska esittelee kummallisimmat karvakamut.

Unelias ja pitkäikäinen!

Korkeasaaren vierailijoita viihdyttää hellyttävä Coco-laiskiainen. Sen päivä kuluu hyvin leppoisasti, sillä se voi nukkua jopa 15–20 tuntia vuorokaudessa. Laiskiaisen kelpaakin nukkua, sillä sen tarvitsee käydä tarpeillaan vain kerran viikossa.

laiskiainen

Sierainlaiskiainen elää yleensä luonnossa noin 12–vuotiaaksi, mutta eläintarhassa sen elinikä voi kasvaa merkittävästi. Esimerkiksi Coco on jo yli 40–vuotias!

Lue myös: Mikä ilmestys! Uhanalainen amurintiikeri viihtyy Helsingissä: nauttii suuresti uimisesta – kuva!

Aina nälkäinen!

Kamelit ovat Suomessa tietysti harvinaistakin harvinaisempi näky. Kaksikyttyräisiä pääsee kuitenkin ihailemaan Helsingissä, sillä Korkeasaaresta kaveruksia löytyy kolme. Kameleita on myös nähty Helsingissä jo pitkään. Korkeasaari nimittäin sai ensimmäisen kamelinsa jo vuonna 1900.

Kameli

Toisin kuin usein luullaan, näiden kamelien kyttyrät ovat täynnä rasvaa, eivät vettä. Lajin keskimääräinen elinikä on 25–35 vuotta, mutta ne voivat elää jopa 45-vuotiaiksi.

Lue myös: Painivia vauhtiveijareita ja elegantteja rääväsuita! Korkeasaaren eläinpuiston suloiset eläinvauvat nauttivat kesästä – ihanat kuvat!

Isäkin huolehtii!

Brasilian rannikolta kotoisin oleva kultatamariini on hauskan näköinen kaveri. Apinalaji on helppo tunnistaa turkkinsa pirteän värityksen vuoksi.

Kultatamariinit saavat yleensä kaksi poikasta, joista huolehtii emon lisäksi myös niiden isä. Api-navauvat pysyttelevät kahdeksanviikkoisiksi isänsä selässä, mistä niiden on hyvä tutkailla maailmaa.

Kultamariini

Kultatamariini on uhanalainen laji, ja se on rauhoitettu metsästykseltä.

Lue myös: Onko mitään hellyttävämpää? Mara-jyrsijät hurmaavat Korkeasaaressa: sulosilmäinen eläin on yksiavioinen – katso kuvat!

Värikäs raakkuja!

Äärimmäisen uhanalainen sinikurkkuara on värikäs ja toimelias papukaija. Sen lempipuuhaa on akrobatisoida puiden lomassa, ja touhuillessaan se raakkuu iloisesti kovaan ääneen. Toimelias lintu pitääkin hoitajat aktiivisena, sillä se tarvitsee paljon virikkeitä pysyäkseen tyytyväisenä.

Sinikurkkuara

Sinikurkkuarat ovat äärimmäisen pitkäikäisiä lintuja, sillä ne voivat tarhaoloissa elää jopa 60-vuotiaiksi!

Lue myös: Huomenta! Korkeasaaren karhut ovat heränneet – ihana video unisista karvaturreista!

Stadin gundit lämmittävät toisiaan!

Gundit eli kampavarvasrotat muistuttavat ulkonäöltään marsua tai gerbiiliä. Afrikasta kotoisin olevat jyrsijät rakastavat erityisesti suuria kallioita. Ne ovatkin vauhdikkaita vipeltämään jyrkimmilläkin kivenlohkareilla.

Gundi

Aavikoiden kylmiin öihin tottuneet gundit kerääntyvät nukkuessaan kasoiksi, jotta ne pysyisivät yhdessä lämpiminä. Korkeasaaressa syntyi tänä keväänä seitsemän pikkugundia.

Teksti:Emmi Ikonen
Kuvat:KORKEASAARI / SAMU GÅSTEN, MAARIT HOHTERI, MARI LEHMONEN, KIRSI PYNNÖNEN-OUDMAN JA SEISKAN ARKISTO

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!