Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Kenguru korkeasaaressa.

Painivia vauhtiveijareita ja elegantteja rääväsuita! Korkeasaaren eläinpuiston suloiset eläinvauvat nauttivat kesästä – ihanat kuvat!

Seiska esittelee Korkeasaaren suloiset eläinvauvat, jotka saavat tutustua maailmaan turvallisin mielin ja hyvässä hoidossa – tietysti kesästä nauttien!

Lue myös: Mara-jyrsijät hurmaavat Korkeasaaressa: sulosilmäinen eläin on yksiavioinen – katso kuvat!

Muun muassa puna-niskakenguru on saanut tänä kesänä pienokaisia. Australiasta kotoisin oleva kengurulaji on yksi Korkeasaaren suosituimmista eläimistä.

Kengurut

Suosiota lisäsi entuudestaan se, että eläintarha avasi vuonna 2015 kenguruaitaukseen kävelypolun, jota pitkin pääsee katsomaan kenguruita lähietäisyydeltä. Sympaattiset kengut eivät hätkähdä katsojia, vaan puuhastelevat omiaan ylimääräisistä silmäpareista välittämättä.
Punaniskakenguruita on Korkeasaaressa noin 10, ja ne kaikki ovat syntyneet Suomessa.

Lue myös: Korkeasaareen syntyi eläinvauvoja!

Melkoinen sarvipää!

vuohet

Korkeasaaren 11 pikkukiliä sulattavat vierailijoiden sydämet alta aikayksikön. Myös Markhor-nimellä tunnettujen kierteissarvivuohien meno on mukavaa katseltavaa, sillä vuohet loikkivat sulavasti pitkin jyrkkiä kallioita.

kili

Haastavassa maastossa elävät vuohet ovatkin tottuneita kallioseinämiin, sillä ne ovat kotoisin Himalajan rinteiltä. Myös pienet kilit oppivat nopeasti kalliokiipeilyn salat.

Lue myös: Huh, helle yllätti Korkeasaaren karhutkin - katso hauska kuva!

Söpö kuin sika pienenä!

villisiat kylvyssä

Villisian ulkonäön perusteella ei arvaisi, että se on varsin vauhdikas eläin. Poikaset juoksentelevat tarhassa hyvinkin aktiivisesti, mutta välillä ne tykkäävät köllähtää rentouttavaan mutakylpyyn.

villisika

Korkeasaaren kahdeksan poikasta tykkäävät myös ottaa mittaa toisistaan pienin puskemisotteluin. Nämä siat eivät myöskään haise, joten niitä voi katsella hyvillä mielin ilman hajuhaittoja. Villisikoja on ollut Korkeasaaresta vuodesta 2014 lähtien.

Lue myös: Eläimellistä menoa Korkeasaaressa!

Elegantti rääväsuu!

riikinkukko

Korkeasaaressa vapaana kulkevat riikinkukot ovat äänekkäitä komistuksia. Puistossa vaeltelevat urokset lepertelevät ja pöyhistelevät värikkäitä sulkiaan naaraille. Kesän aikana on syntynyt muutamia poikasia, jotka liikkuvat tiiviisti yhdessä emojensa kanssa. Pienet poikaset ovat ruskeita, ja naaraat myös jäävät ruskeiksi. Urokset puolestaan saavat kasvaessaan kuuluisan väriloiston.

Lue myös: Tämä pörröinen tyttökolmikko hurmaa Korkeasaaressa! Video!

Olemme vauhtiveijareita!

oikkumangustit

Kesäkuun alussa syntyneet pikkumangustin poikaset ovat veikeää väkeä. Poikasilla riittää virtaa ja intoa painia keskenään pitkin päivää, ja toisinaan ne intoutuvat härnäämään myös vanhempia mangusteja.

pikkumangustit

Vipinää ja vilskettä riittää lähestulkoon koko päiväksi, kun mangustit viihdyttävät itseään ja katsojiaan monenlaisilla tempauksilla. Afrikasta kotoisin oleva pikkumangusti on hyvin elinvoimainen laji, ja se edustaa pienintä mangustityyppiä.


Teksti:
Emmi Ikonen
Kuvat:
Ari Lahti

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!