Tässä on Suomen tunnetuin kissa! Tarja Halosen Meggi on lahja Venäjän pääministeriltä – ”Metsästää mattoja!”

Uutiset | 25.06.2020 19:03

Presidentti Tarja Halosen, 76, Meggi-kissa on varmasti yksi Suomen tunnetuimmista kissoista. Tarja sai pörröisen ja kuvaajien salamavaloja säikähtäneen kissanpennun lahjaksi vuonna 2013 Venäjän silloiselta pääministeriltä Dmitri Medvedeviltä. Nyt Meggistä on kasvanut kahdeksanvuotias oman arvonsa tietävä kissarouva.

– Meggi on Siperian metsäkissa ja luonteeltaan hyvin sosiaalinen, Tarja kertoo Seiskalle.

Meggi syö ruuaksi pääasiallisesti kissojen raksuja, mutta aamuisin on tiedossa myös muuta herkkua.

– Silloin se saa aina teelusikallisen kosteaa pussiruokaa, Tarja paljastaa.

Tarja sai Meggin lahjaksi Venäjän silloiselta pääministeriltä Dmitri Medvedeviltä vuonna 2013.
Tarja sai Meggin lahjaksi Venäjän silloiselta pääministeriltä Dmitri Medvedeviltä vuonna 2013.

Lue myös: Tässä on Tarja Halosen ja Pentti Arajärven Lapin-piilopirtti: idyllinen mummonmökki maagisessa ympäristössä – kuva!

Tykkää rapsutuksista

Monien kissojen tavoin myös Meggi tykkää paljon rapsutuksista. Se nauttii lokoisista kissanpäivistä röhnöttämällä sohvalla ja katselemalla, mitä sen presidentillinen palvelusväki puuhaa.

– Lisäksi yksi sen lempileikeistä on metsästysjuoksu mattojen kasaamiseksi, Tarja naurahtaa.

Jokainen kissanomistaja tietää, että kissat pitävät erityisesti ahtaista paikoista, kuten laatikoista. Myös Meggi nauttii ahtaiden paikkojen tunnelmasta. Presidentti julkaisikin viime vuonna Twitter-tilillään hauskan kuvan, jossa tyytyväinen kissa loikoilee pesualtaassa ilman pienintäkään aikomusta siirtyä pois tieltä.

Meggi valtasi kylpyhuoneen pesualtaan. Lieneekö protesti isäntäväen (lue palvelusväen) kevään kokouskiireille vai pakeneminen yllätyshelteiltä? Hampaitteni harjaus siirtyi tänä aamuna suihkun puolelle, Tarja tviittasi paljastaen samalla, kuka on perheen pomo.

Meggi nauttii kissanpäivistä presidentin sängyllä. Kuva on presidentti Tarja Halosen itsensä ottama.
Meggi nauttii kissanpäivistä presidentin sängyllä. Kuva on presidentti Tarja Halosen itsensä ottama.

Lue myös: Käsi kädessä Karjalohjalla! Presidentti Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi bongattiin romanttiselta kesäkävelyltä – kuva!

Huonoa henkilökuntaa?

Vuonna 2018 Tarja kertoi Apu-lehden haastattelussa, että Meggi suhtautuu häneen ja professori Pentti Arajärveen, 72, kuin huonosti koulutettuun henkilökuntaan. Se käyttäytyy välillä myös hyvin koiramaisesti ja tunkee lähelle.

– Se herättää joka aamu. Nyt kun Meggi on jo vähän vanhempi rouva, se ei enää raavi epätoivoisesti oven takana vaan tarkkailee, että nyt se naisihminen alkaa nousta.

– Oven takaa kuuluu houkutteleva pienempi miau, kohta käskevämpi MIAU ja sitten mennään yhdessä kylpyhuoneeseen, Tarja paljasti aamurutiineistaan.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:TARJA HALOSEN ALBUMI, LEHTIKUVA JA SEISKAN ARKISTO
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!